Antena 3 CNN Actualitate Testarea ar putea fi introdusă în certificatul verde. Cîțu: ”O voi susține. Doar am strigat de câteva ori și s-au mobilizat”

Testarea ar putea fi introdusă în certificatul verde. Cîțu: ”O voi susține. Doar am strigat de câteva ori și s-au mobilizat”

Persoanele care nu s-au vaccinat împotriva COVID-19 și care nici nu au trecut prin boală ar putea avea totuși acces în restaurante sau cinematografe, contrar Hotărârii de Guvern prin care s-au stabilit noile restricții. Premierul a spus astăzi că ar fi de acord cu propunerea ca testarea să fie introdusă în certificatul verde.

Testarea ar putea fi introdusă în certificatul verde. Cîțu: ”O voi susține. Doar am strigat de câteva ori și s-au mobilizat”
Sursa foto: Antena 3
de Adelina Miron    |    04 Oct 2021   •   13:31

Întrebat luni dacă va reveni asupra deciziei și va permite accesul în restaurante sau cinematografe pentru persoanele care se testează, premierul a spus că dacă va exista susținere în Parlament pentru această variantă, el este de acord:

„Acea propunere a venit de la specialiști. Este o propunere pe care au susținut-o în unanimitate specialiștii. Am vorbit cu Nelu Tătaru. Se pare că există voință în Parlamentul României pentru a vota să se permită și cu testare. Eu sunt de acord, o voi susține dacă în Parlamentul României va fi modificată (decizia) și se va introduce și testarea.

Chiar dacă e Hotărâre de Guvern, se poate modifica. Au găsit și o altă variantă, veți vedea că putem să facem și în Parlamentul României. Atunci când vrea, Parlamentul României poate să facă lucrurile foarte rapid. Doar am strigat de câteva ori și s-au mobilizat și au trecut legea consumatorului vulnerabil. Și acum să știți că vor face la fel. Dacă nu o fac ei, o vom face noi, dar cred că e bine să o facă și parlamentarii.”

 


 

×
Subiecte în articol: testare COVID-19 Florin Cîțu
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close