Antena 3 CNN Actualitate Teza cu subiect unic la Limba română, la clasa a VII-a şi a VIII-a: Varianta 2

Teza cu subiect unic la Limba română, la clasa a VII-a şi a VIII-a: Varianta 2

Teza cu subiect unic la Limba română, la clasa a VII-a şi a VIII-a: Varianta 2
03 Dec 2008   •   08:48

Elevii din clasele a VII-a şi a VIII-a susţin miercuri, 3 decembrie, teza cu subiect unic la Limba şi literatura română. La această probă au fost înscrişi aproape 431.000 de elevi din ambele clase. Varianta de subiecte aleasă la sediul Centrului Naţional pentru Curriculum şi Evaluare în Învăţământul Preuniversitar este cea cu numărul 2. Varianta extrasă ajunge în unităţile de învăţământ până la ora 11:30.
Durata tezei cu subiect unic este de două ore, din momentul primirii subiectelor. Fiecare lucrare va fi corectată de doi profesori de specialitate: unul care a predat la clasă şi un profesor evaluator, din afara unităţii de învăţământ de la care provine lucrarea.
În 11 decembrie, elevii vor susţine teza la Matematică. Proba la Istorie sau Geografie, susţinută numai de elevii claselor a VIII-a, va avea loc în 16 decembrie.
Faţă de anul trecut, actuala metodologie de organizare şi desfăşurare a tezelor cu subiect unic pentru clasele a VII-a şi a VIII-a are o serie de noutăţi, a precizat sursa citată. Astfel, elevii sunt aşezaţi câte unul în bancă, în ordine alfabetică, pe clase, şi nu pe unitate şcolară, conform unei listei nominale afişate în prealabil.
Potrivit metodologiei, cadrele didactice care comit fapte cu caracter infracţional legate de organizarea şi desfăşurarea tezelor cu subiect unic, cum ar fi furnizarea soluţiilor problemei, înlocuiri de lucrări, falsificări de lucrări, care permit sau favorizează fraudarea probei sau care au manifestări care atestă neglijenţă în îndeplinirea atribuţiilor ce le revin, vor fi sancţionate în conformitate cu prevederile legale. După caz, Comisia Naţională sau comisia judeţeană, respectiv cea a municipiului Bucureşti sesizează în scris organele de cercetare penală.
Antena 3

×
Subiecte în articol: examen elevi limba si literatura romana
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close