Antena 3 CNN Actualitate Teza unică la Istorie şi Geografie: Vezi subiectele şi baremul de corectare

Teza unică la Istorie şi Geografie: Vezi subiectele şi baremul de corectare

Teza unică la Istorie şi Geografie: Vezi subiectele şi baremul de corectare
21 Mai 2009   •   15:45

Elevii claselor a VIII-a au susţinut, joi, ultimele teze cu subiect unic din acest semestru. Aceştia au avut de ales între proba de Istorie şi cea de Geografie.

Ca de fiecare dată, la câteva ore după examen subiectele şi baremul de corectare pentru fiecare probă au fost postate pe site-ul edu.ro.

Chiar dacă sunt la finalul anului şcolar şi, implicit, al ciclului gimnazial, elevii nu au scăpat nici de această dată de stres. Cei care au redactat subiectele pentru proba de Istorie au reuşit să comită o nouă eroare, similară cu cea întâlnită şi în cazul tezei unice la Limba şi literatura română.

Într-unul dintre subiectele tezei unice a fost încurcată Armata I a României cu Armata a II-a. Mai exact, în textul cerinţei se vorbeşte despre Armata a II-a a României, în timp ce întrebarea se referă la Armata I.

IATĂ SUBIECTELE ŞI BAREMUL DE CORECTARE ALE ULTIMEI TEZE DIN SEMESTRUL II:

ISTORIE

Subiecte Istorie (pdf)

Barem Istorie (pdf)

GEOGRAFIE
Subiecte Geografie (pdf)

Barem Geografie (pdf)

Este pentru a doua oară în acest semestru când Ministerul "scapă" o greşeală în subiectele pentru teza cu subiect unic. La proba de Limbă şi literatură română, textul care trebuia analizat la prima vedere a fost copiat greşit de reprezentanţii Ministerului, care au încurcat numele personajelor din schiţa "Triumful talentului" (Ion Luca Caragiale).

Cu toate acestea, peste 210.000 de elevi de clasa a VIII-a au susţinut, joi, teza unică la proba de Istorie, respectiv la cea de Geografie.

Ei au avut de rezolvat varianta de subiect cu numărul 5. Examenul a început la ora 12:00, iar elevii au avut la dispoziţie două ore pentru rezolvarea subiectelor.

Media obţinută la tezele cu subiect unic este importantă pentru că în funcţie de ea, dar şi de media generală de absolvire a claselor V-VIII, elevii sunt admişi apoi în licee.

Elevii care nu au putut susţine tezele cu subiect unic vor putea da examenele într-o sesiune specială care începe 25 iunie.


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: subiecte barem
Parteneri
Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii! Avertizare meteo imediată
x close