Antena 3 CNN Actualitate Timişoara. Aproximativ 50 de persoane au pornit într-un marş de comemorare a Revoluţiei

Timişoara. Aproximativ 50 de persoane au pornit într-un marş de comemorare a Revoluţiei

Timişoara. Aproximativ 50 de persoane au pornit într-un marş de comemorare a Revoluţiei
Sursa foto: Foto: Mediafax
16 Dec 2012   •   11:05

Aproximativ 50 de persoane, majoritatea revoluţionari, au pornit, duminică, într-un marş din Piaţa Maria, din Timişoara, punctul de începere al Revoluţiei din Decembrie 1989, şi până la Primărie, în cadrul manifestărilor de comemorare a evenimentelor din urmă cu 23 de ani.
   
Oamenii au pornit din Piaţa Maria, unde se află Biserica Reformată şi unde s-a aprins scânteia Revoluţiei, în urmă cu 23 de ani, şi s-au oprit la Primăria Timişoara situată în apropierea Catedralei Mitropolitane, conform Mediafax.
   
Pe traseu, revoluţionarii au strigat lozinci precum "Timişoara - Timişoara", "Jos comuniştii', "Libertate", "Unde-s teroriştii, i-aţi făcut miniştri" şi "Azi în Timişoara, mâine în toată ţara" şi s-au oprit în faţa Catedralei Mitropolitane, unde au susţinut un moment de reculegere în memoria camarazilor lor căzuţi în timpul evenimentele din Decembrie 1989. Ei au purtat şi un steag tricolor decupat în locul stemei, simbol al Revoluţiei Române.
   
Punctul final al marşului a fost Primăria Timişoara, unde în Sala de Consiliu are loc o şedinţă festivă, şedinţă dedicată împlinirii a 23 de ani de la începutul Revoluţiei Române.
   
Manifestările vor continua, duminică, la ora 19.30 când pe treptele Catedralei Mitropolitane vor fi aprinse candele în memoria victimelor Revoluţiei.
   
Un al doilea marş de comemorare va avea loc, luni, în 17 decembrie, când Timişoara se va afla în doliu, conform unei dispoziţii a primarului Nicolae Robu. Luni, toate instituţiile din municipiu vor arbora drapelul României în bernă, în memoria victimelor.
   
Tot luni, în jurul orelor 14.00, va avea loc slujba de pomenire a eroilor martiri şi parastasul, la Cimitirul Eroilor, unde vor fi depuse coroane de flori. Seara, de la ora 19.00, este programat un moment de reculegere cu lumânări pe treptele Catedralei Mitropolitane.
   
Marţi, în 18 decembrie, programul dedicat comemorării Revoluţiei din 1989 va continua cu un pelerinaj la monumentele dedicate Eroilor, la care vor participa, de asemenea, revoluţionari din Timişoara.
   
Miercuri, în Piaţa Operei , Ansamblurile "Doina Timişului" din Timişoara şi "Ardealul" din Sibiu vor susţine un concert de colinde, iar joi, în 20 decembrie, la ora 12.00, va fi marcat momentul devenirii Timişoarei primul oraş liber de comunism, prin declanşarea sirenelor timp de trei minute.
   
Tot joi seară, de la ora 20.00, trupa Phoenix va susţine un concert în Piaţa Operei, care va încheia manifestările de la Timişoara dedicate Revoluţiei.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close