Antena 3 CNN Actualitate Ion Ţiriac dă statul român în judecată

Ion Ţiriac dă statul român în judecată

Ion Ţiriac dă statul român în judecată
Sursa foto: Foto: pixabay.com
09 Ian 2016   •   10:20

Unul dintre cei mai bogaţi români a dat statul în judecată. Ion Ţiriac cere despăgubiri de 17 milioane de euro după ce Romsilva a anunţat că nu îi prelungeşte contractul pentru domeniul de vânătoare. 

 
Miliardarul ar putea rămâne astfel fără cele 11.000 de hectare de pădure în care sunt crescuţi mistreţii pentru partidele de vânătoare anuale.
 
Contractul pentru terenul unde se desfăşoară partidele de vânătoare organizate de Ion Ţiriac a expirat, iar reprezentanţii Romsilva nu vor să încheie unul nou. Pentru domeniul de vânătoare Balc, Ţiriac plătea o chirie anuală de nouă mii cinci sute de euro, însă miliardarul cere despăgubiri pentru toate investiţiile făcute în ultimii 10 ani.
 
Când şi-a chemat ultima oară invitaţii la partida de vânătoare, miliardarul era în ilegalitate, susţin reprezentanţii Romsilva.
 
Părerile sunt împărţite în comuna Balc. Localnicii se bucură că-şi iau pădurea înapoi. La primărie, însă, acest lucru este văzut ca pe o pierdere.
 
Ion Ţiriac nu vrea să renunţe însă la partidele de vânătoare. Afaceristul îşi amenajează deja un nou domeniu, pe aproape o mie de hectare, în Caraş-Severin. Terenul i-a aparţinut în mare parte controversatului Paul Lambrino. 
 

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close