Antena 3 CNN Actualitate Trădătorii, arma secretă pentru putere

Trădătorii, arma secretă pentru putere

Trădătorii, arma secretă pentru putere
Sursa foto: Foto: gov.ro
05 Noi 2019   •   08:23

Guvernul Orban a trecut de votul de învestire şi cu ajutorul „trădătorilor" din PSD şi Pro România.

Patru parlamentari social-democraţi şi 7 din partidul condus de Victor Ponta au încălcat directivele şefilor de partid şi au votat pentru noul executiv. 

Patru parlamentari PSD au ieşit de sub ordinul conducerii partidului, au mers în plen şi au votat Guvernul Orban. Este vorba despre Marius Bota, Eugen Gioancă, Cristina Burciu şi Elena Hărătău. Social-democraţii acuză că Ludovic Orban le-ar fi oferit aleşilor funcţii în schimbul susţinerii.

Toţi cei care au trădat la acest vot au fost deja excluşi din PSD.

Cabinetul Orban a fost sprijinit şi de şapte parlamentari Pro România. Fapt care a împărţit partidul în două tabere. Înainte de şedinţa din Parlament, Mihai Tudose şi-a sfătuit colegii să voteze noul Executiv. Gestul nu a fost tolerat de liderul formaţiunii, Victor Ponta, care l-a acuzat pe Tudose de trădare şi ticăloşie. Printre cei care au ieşit din cuvântul lui Ponta se numără şi fostul premier interimar, Sorin Câmpeanu.

Ca membri fondatori, suntem PRO. Suntem PRO o ţară guvernată şi guvernabilă, nu avem cum să fim altfel decât pentru o ţară care să aibă un guvern, care să contribuie la eliminarea blocajelor interne, blocare din sănătate, educaţie şi alte sectoare, care să contribuie la respectarea angajamentelor internaţionale

În schimb, cei 11 parlamentari PSD şi Pro România au câştigat recunoştinţa noului premier.

×
Subiecte în articol: Guvernul Orban
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close