Antena 3 CNN Actualitate Traficul feroviar, dat peste cap de caniculă: Trenurile vor avea întârzieri, sâmbătă şi duminică, din cauza căldurii

Traficul feroviar, dat peste cap de caniculă: Trenurile vor avea întârzieri, sâmbătă şi duminică, din cauza căldurii

Traficul feroviar, dat peste cap de caniculă: Trenurile vor avea întârzieri, sâmbătă şi duminică, din cauza căldurii
Sursa foto: Foto: Intact Images
de S.T.    |    20 Iul 2012   •   17:59

Compania Naţională de Căi Ferate a anunţat, vineri, că trenurile vor înregistra întârzieri la destinaţie, sâmbătă şi duminică, din cauza restricţiilor de viteză impuse de caniculă, informează Mediafax.

Potrivit CFR, în perioada de caniculă (35 - 37 de grade în aer), temperaturile înregistrate la nivelul şinei sunt cuprinse între 45 - 55 grade C, iar măsura de reducere a vitezelor de circulaţie, în anumite intervale de timp în care temperaturile depăşeşc limitele normale, este o măsură obligatorie pentu siguranţa traficului feroviar.

Tot în zilele caniculare, personalul de întreţinere a căii ferate efectuează revizii suplimentare pe întreaga reţea feroviară, iar viteza de circulaţie a trenurilor de călători şi de marfă se reduce cu 20-30 km/h faţă de viteza normală de circulaţie.

Capitala şi 21 de judeţe din sudul şi estul ţării vor fi, sâmbătă şi duminică, sub atenţionare cod galben de caniculă, temperaturile urmând să ajungă la 36-38 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80.

Codul galben de caniculă este valabil pentru Bucureşti şi judeţele Iaşi, Vaslui, Galaţi, Brăila, Tulcea, Constanţa, Călăraşi, Ialomiţa, Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Olt, Dâmboviţa, Mehedinţi, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea şi Gorj.

×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close