Antena 3 CNN Actualitate Traian Băsescu a dat lovitura! De la 1 ianuarie 2017, va fi cel mai bine plătit demnitar român

Traian Băsescu a dat lovitura! De la 1 ianuarie 2017, va fi cel mai bine plătit demnitar român

Traian Băsescu a dat lovitura! De la 1 ianuarie 2017, va fi cel mai bine plătit demnitar român
Sursa foto: Foto: Agerpres
13 Dec 2016   •   21:21

Partidul său a intrat în Parlament, după ce a atins pragul, dar iată că veştile bune nu se mai termină pentru Traian Băsescu.

Fostul şef al statului va fi, de la 1 ianuarie 2017, cel mai bine plătit demnitar din statul român. O dată cu alegerea sa în Senatul României pentru următorii patru ani, cel de-al treilea ex-președinte al țării (după Ion Iliescu – cu un venit lunar cumulat de circa 9.200 de lei și Emil Constantinescu – cu resurse financiare totale de circa 8.000 de lei) își va rotunji binișor veniturile.

Astfel, Traian Băsescu beneficiază deja, de o pensie și de o indemnizație de fost șef de stat care se ridică împreună la 8.283 de lei. Este vorba despre o pensie lunară de 2.583 de lei, la care se adaugă indemnizația stabilită prin lege de 5.700 de lei, scrie Click.

O dată cu depunerea jurământului de senator al României, Traian Băsescu va mai primi lunar suma brută de 10.150 de lei. Ca atare, Traian Băsescu va câștiga lunar net peste 15.000 de lei, ceea ce-l va plasa atât în fața actualului șef de stat, Klaus Iohannis – care obține lunar aceeași sumă, dar care este impozitată.

 

 

×
Subiecte în articol: fostul presedinte Klaus Iohannis
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close