Antena 3 CNN Actualitate Traian Băsescu, despre Silaghi la Transporturi: Un om lipsit de performanţă. Ponta să îşi asume privatizarea CFR Marfă

Traian Băsescu, despre Silaghi la Transporturi: Un om lipsit de performanţă. Ponta să îşi asume privatizarea CFR Marfă

Traian Băsescu, despre Silaghi la Transporturi: Un om lipsit de performanţă. Ponta să îşi asume privatizarea CFR Marfă
Sursa foto: Foto: Agerpres
22 Iul 2013   •   18:00

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la Palatul Cotroceni, că lipsa sa de încredere în performanţa lui Ovidiu Silaghi îl împiedică să semneze numirea acestuia la Ministerul Transporturilor.

Băsescu a precizat că Silaghi nu s-a evidenţiat cu nimic în fostul mandat, "a fost un fel de apă sfinţită", adică "nici nu a mişcat ceva, nici nu s-a opus la ceva".

Preşedintele a mai spus că, înainte de a respinge nominalizarea lui Ovidiu Silaghi la Transporturi, doreşte să ştie cine ar fi propus în locul acestuia, pentru a nu se ajunge în situaţia în care a doua desemnare, imposibil de respins, să fie "mai proastă" decât prima.

Iată principalele declaraţii ale preşedintelui Traian Băsescu:

- Principalul subiect e legat de dezbaterea publică şi frământarea naţională legată de numirea lui Ovidiu Silaghi la Ministerul Transporturilor. Azi am primit adresa semnată de premierul Ponta prin care îmi solicita numirea lui Silaghi în funcţia de ministru al Transporturilor.

- Premierul are legitimitate să îmi propună numirea unui ministru, iar Crin Antonescu are legitimitatea de şef de parti. Până acum nu am avut un real succes în obţinerea acordului legat de o nouă nominalizare.

- Principalul motiv invocat a fost legat de istoricul prezenţei dl Silaghi la Ministerul Transporturilor în primul guvern Ponta, când nu s-a evidentiat cu nimic, părea un fel de apă sfinţită, nici nu a dus lucrurile inainte.

- Am observat ineficienţa totala a lui Silaghi: în toata perioada nu a reusit să mişte un pas în deblocarea fondurilor europene.

- Daca tot ai oportunitatea unei desemnari pentru un ministru nou, de ce să nu găseşti un om care să aduca un plus de imagine. E interesul nostru, al tuturor, să avem un guvern cu o imagine bună


   
- Ponta trebuie sa isi asume raspunderea politică în continuare privind privatizarea CFR Marfa.

- I-am spus acest lucru şi premierului, e neoportună desemnarea unui ministru care nu a fost implicat in niciun fel în procesul de privatizare a CFR Marfa

- Marea mea problemă este că, ştiind despre câştigător că are credite pe propria companie, din ce va face investiţii să modernizeze compania. Fără să fie rea intenţie, fără să fie joc politic, consider că privatizarea, în condiţiile pe care eu le înţeleg (...), trebuie continuată de Victor Ponta.

- Voi lua o decizie în privinţa lui Ovidiu Silaghi pe data de 23 august, având în vedere că interimatul lui Ponta expiră pe 25 august.

Citeşte şi:

Băsescu critică Acordul de Parteneriat între Guvern şi CE: Coabitarea nu înseamnă minciună prin omisiune


×
Subiecte în articol: Victor Ponta privatizare CFR Marfa
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close