Antena 3 CNN Actualitate Traian Băsescu: Procesul de restructurare al MAI trebuie să continue

Traian Băsescu: Procesul de restructurare al MAI trebuie să continue

Traian Băsescu: Procesul de restructurare al MAI trebuie să continue
Sursa foto: Foto: Intact Images
de N.B.    |    15 Dec 2011   •   18:52

Traian Băsescu a declarat, în urma şedinţei CSAT de joi, că procesul de restructurare a Ministerului Administraţiei şi Internelor trebuie să continue.

"Procesul a inclus defsiinţarea a 35.056 de posturi care erau neocupate, dar generau finanţare de fond de salarii (...) de asemenea au fost diponibilizaţi 9.330 de angaaţi, în urma selecţiei făcute de Ministerul de Intern, şi acest proces va continua", a declarat preşedintele României.

Capacitatea operativă a MAI nu a fost afectată de aceste restructurări, argumentează Traian Băsescu, fie că este vroba de jandarmi, pompieri sau poliţişti. Procesul de restructurare va continua, a adăugat Traian Băsescu.

 


"Nu se justifică a mai continua: promoţii mari, din şcolile de subofiţeri şi de la Academia Alexandru Ioan Cuza, care nu pot fi angajate. Practic, se generează locuri de muncă pentru instructori, profesori în aceste şcoli şi se produc absolvenţi pe care Ministerul nu-i poate absorbi", a spus preşedintele, referindu-se la absolvenţii şcolilor de poliţie, a căror repartizare pe posturi a fost amânată de două ori de MAI.

Preşedintele a declarat că i-a cerut ministrului să calibreze promoţiile de elevi de la şcolile de poliţie pentru a se remedia această situaţie.
 



×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close