Antena 3 Actualitate Traian Băsescu, replică acidă pentru liderii de la Budapesta: „Să vă ferească Dumnezeu...”

Traian Băsescu, replică acidă pentru liderii de la Budapesta: „Să vă ferească Dumnezeu...”

02 Dec 2016   •   16:55
Traian Băsescu, replică acidă pentru liderii de la Budapesta: „Să vă ferească Dumnezeu...”

După ce ministrul de Externe maghiar, Peter Syijjarto, a declarat că poporul Ungariei nu are niciun motiv să celebreze 1 Decembrie şi le-a interzis diplomaţilor ungari din România să participe la manifestările de Ziua Naţională, Traian Băsescu a venit cu o replică dură la adresa oficialilor maghiari.

„Prietene Viktor Orban, noi nu vrem să vă vizităm la Budapesta, aşa cum am mai făcut-o în istoria ultimilor 100 de ani fără voia voastră. Dar nu ne provoca, pentru că avem şi noi limite.

Încurajat de faptul că Donald Trump l-a băgat în seamă pe Viktor Orban, ministrul de externe maghiar, nevolnicul Peter Syijjarto, o panaramă politică născută sub pulpana extremismului maghiar, a cerut nici mai mult nici mai puţin decât ca personalul dimplomatic maghiar să nu participe nicăieri la ceremoniile ocazionate de ziua naţională a României pentru că, citez, “poporul maghiar nu are nimic de sărbătorit de 1 decembrie“.

Pot să fac o lungă listă cu motivele pentru care maghiarii trăitori în România ar putea să fie cel puţin la fel de mândri ca românii cu ocazia zilei de 1 Decembrie. Dar cea mai importantă satisfacţie poate fi aceea că, spre deosebire de maghiarii din Ungaria, maghiarii din România au parte, în România ultimilor 26 de ani, de o conducere politică respectabilă la nivel naţional şi internaţional, ataşată valorilor NATO şi UE, valori care la Budapesta pare că au devenit facultative şi nerelevante în momentul ultimii ani.

Având în vedere afrontul fără precedent adus de ministrul de externe maghiar Peter Syijjarto, României, singura soluţie demnă este expulzarea imediată a ambasadorului Ungariei de la Bucureşti şi rechemarea ambasadorului României de la Budapesta.
Altfel aceşti aventurieri din guvernul lui Viktor Orban nu vor înţelege că România adevărată este până la Tisa.

Să vă ferească Dumnezeu să ne amintim de acest lucru, lătrăi politici budapestani”, a scris Băsescu pe pagina sa de Facebook.

 

×
Subiecte în articol: fostul presedinte

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close