Antena 3 CNN Actualitate Soluţia pentru a opri pandemia COVID în România. Prof. dr. Adrian Streinu Cercel: "Aşa am scoate virusul din circulaţie"

Soluţia pentru a opri pandemia COVID în România. Prof. dr. Adrian Streinu Cercel: "Aşa am scoate virusul din circulaţie"

Metoda pentru stoparea pandemiei COVID în România ar fi folosirea pe scară largă a tratamentului cu anticorpi monoclonali, a declarat prof. dr. Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului Matei Balş din Capitală, la Antena 3.

Soluţia pentru a opri pandemia COVID în România. Prof. dr. Adrian Streinu Cercel: "Aşa am scoate virusul din circulaţie"
Sursa foto: Agerpres
de Milena Niță    |    13 Noi 2020   •   15:00

Este vorba de exact acelaşi tip de tratament care i-a fost administrat preşedintelui american, Donald Trump.

Acest tratament ar proteja organismul pentru o perioadă de şase luni şi se foloseşte deja la Institutul Matei Balş din Capitală.

Prof. Cercel: Anticorpii monoclonali, soluţia de ieşire din pandemie

"Văd că nu se vorbeşte deloc de anticorpii monoclonali şi ei ar putea să reprezinte modalitatea de ieşire din pandemie. Ei sunt acum în stadiu foarte avansat de studiu şi înregistrează un element de siguranţă foarte important. 

În plus, ei reuşesc să neutralizeze şi să ţină sub control, pentru o perioadă de şase luni, o potenţială infecţie.

Soluţia pentru a opri pandemia COVID din România, tratamentul lui Trump

Eu, dacă aş fi organ decizional, m-aş orienta foarte repede spre o astfel de soluţie, în aşa fel încât să facem o administrare cât mai largă şi dacă reuşim să ţinem sub control circa 70% din populaţie, am scoate virusul din circulaţie", a declarat prof. dr. Adrian Streinu Cercel, joi seara, la emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3.

Terapia se foloseşte deja şi în România

Managerul Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş din Bucureşti, dr. Streinu Cercel, a confirmat că unitatea pe care o conduce deja foloseşte această terapie.

"Noi folosim şi sunt de 2 tipuri de astfel de anticorpi: se folosesc şi în scop preventiv, la contacţi, dar şi în scop terapeutic, la cei care au dezvoltat infecţia cu Sars CoV-2", a explicat medicul aflat în linia întâi în lupta cu coronavirusul.

Bilanţ COVID în România

România a înregistrat vineri 9.489 de cazuri noi de COVID și 174 de decese, potrivit Grupului de Comunicare Strategică.

Până vineri, 13 noiembrie, în România au fost confirmate 343.725 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus şi 8.684 au decedat.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 12.892. Dintre acestea, 1.149 sunt internate la ATI.

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close