Antena 3 CNN Actualitate Trotinetele electrice, interzise pe trotuare pentru că sunt periculoase

Trotinetele electrice, interzise pe trotuare pentru că sunt periculoase

Nu se mai poate circula cu trotinetele electrice pe trotuar, pentru că este periculos pentru pietoni, a reglementat Guvernul.

Trotinetele electrice, interzise pe trotuare pentru că sunt periculoase
Sursa foto: Getty Images
de Georgiana Adam    |    06 Oct 2021   •   08:25

Cei care merg cu trotinete electrice vor avea voie pe banda pentru biciclete sau, dacă aceasta nu există, direct pe stradă. 

"Acestea trebuie conduse numai pe un singur rând atunci când circulă pe drumurile publice, iar conducătorii de trotinete electrice au obligația de a avea asupra lor actul de identitate", a anunțat Ministerul Afacerilor Interne.

Cea mai controversată prevedere din proiectul adoptat de Guvern este faptul că schimbarea direcţiei de mers nu se face prin semnul mâinii, ca la biciclete. 

Totodată, cei care conduc trotinete electrice nu trebuie să consume înainte alcoole sau substanțe psihoactive.

"În ceea ce privește condițiile tehnice pentru trotinetele electrice, acestea trebuie să fie dotate cu un sistem adecvat, funcțional, de direcție, respectiv cu un dispozitiv de frânare eficace și să fie dotate cu sistem de avertizare sonoră, echipate, pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusă, cu lumini și cu cel puțin un dispozitiv fluorescent-reflectorizant", se mai arată în hotărârea de guvern.

×
Subiecte în articol: trotinete trotinete electrice
Parteneri
Motorina, o nouă ieftinire înainte de weekend
x close