Antena 3 CNN Actualitate Tudor Gheorghe, despre mesajul spectacolelor sale: Eu nu sunt o voce, eu sunt o conştiinţă

Tudor Gheorghe, despre mesajul spectacolelor sale: Eu nu sunt o voce, eu sunt o conştiinţă

Tudor Gheorghe, despre mesajul spectacolelor sale: Eu nu sunt o voce, eu sunt o conştiinţă
Sursa foto: Foto: Antena 3
04 Mai 2012   •   23:01

Maestrul Tudor Gheorghe a vorbit în cadrul ediţiei de vineri seară a emisiunii "Vorbe Grele" de la Antena 3 despre întoarcerea la poezie şi despre spectacolul său de suflet « Vremea nemâniei », omagiul postum adus poetului Grigore Vieru, care a fost primit cu atâta căldură atât în ţară cât şi peste Prut. 

"Dacă nu aş avea în spatele meu această poezie extraordinară care e ca un resort pentru mine aş fi poate debusolat. E ca un resort ce mă împinge înainte. Atunci când nu găsesc sprijin în contemporaneitate, atunci recurg la trecutul glorios şi frumos, poetic al acestei ţări. El mă sprijină şi mă promovează. Eu când mă simt aşa mă întorc întotdeauna la trecut" a declarat Tudor Gheorghe.

Artistul povesteşte la Antena 3 despre proiectul său cel mai important, aceea de a lăsa generaţiilor ce vor urma un program cultural esenţial şi pur.

"Eu nu am ce să mai demonstrez. Nu mă mai interesează asta. Eu urmăresc acum un program cultural esenţial care să rămână după mine. Eu de mult am ieşit din lumea asta din care de fapt nu am făcut parte. M-au băgat ei în showbiz" a completat amuzat artistul, ca replică pentru criticii săi care s-au grăbit să titreze că "Tudor Gheorghe cântă manele".

"Spectacolul meu era foarte important, un semnal de alarmă tras în apărarea cântecului nostru popular. Am arătat cum era lăutăria cântată de marii artişti ai timpului şi unde s-a ajuns. Eu am făcut acel cântecel ca să fac deosebirea ( între genul original şi la stilul actual - n.r. ). Cei care m-au criticat nu au văzut partea de comparaţie" a completat Tudor Gheroghe.

Despre mesajul transmis publicului prin spectacolele sale, maestrul Tudor Gheroghe a declarat că: "Eu nu sunt o voce, eu sunt o conştiinţă".


VEZI AICI ÎNREGISTRAREA INTEGRALĂ A EMISIUNII VORBE GRELE DE LA ANTENA 3

×
Subiecte în articol: Tudor Gheorghe Vorbe Grele poezie showbiz
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close