Antena 3 Actualitate Dr. Ciuhodaru: Aceasta e singura opţiune sănătoasă pentru a reveni la viaţa normală, de dinainte de pandemia COVID

Dr. Ciuhodaru: Aceasta e singura opţiune sănătoasă pentru a reveni la viaţa normală, de dinainte de pandemia COVID

de Georgiana Adam    |    05 Mar 2021   •   09:08
Dr. Ciuhodaru: Aceasta e singura opţiune sănătoasă pentru a reveni la viaţa normală, de dinainte de pandemia COVID Facebook

Medicul Tudor Ciuhodaru spune că singura opțiune pe care o avem pentru a reveni cât mai repede la viața noastră de dinainte de pandemie este ca toți românii să se poată testa gratuit de COVID.

În plus, medicul spune că nu înţelege de ce testele rapide au fost interzise din farmacii o perioadă de timp, dar anunţă că acum se găsesc din nou de vânzare.

Dr. Ciuhodaru: Singura opțiune de a reveni rapid la viața de dinainte de pandemie este ca toți românii să poată benefia gratuit de testare

"Am avut dreptate. Singura opțiune sănătoasă pentru a reveni cât mai rapid la viața noastră de dinainte de pandemie este ca toți românii să poată benefia gratuit de testare (cheia e la testele rapide)!

Acel plan B pe care îl tot propun de aproape un an în România (dar nu aude nimeni) bazat pe testare extinsă gratuită a fost adoptat în noua strategia de combatere a coronavirusului la nivel european și se aplică acum în Germania. Se aude, domnule ministru? La ei se poate, noi ce mai așteptăm?! Eu zic că se poate.

Concret:

Tudor Ciuhodaru: De ce în școli au fost utilizate doar 0,34% (!!!) din testele distribuite?

(1) Strategia de relaxare/funcționare (inclusiv a școlilor) din Germania se va baza pe efectuarea masivă de teste rapide. Distribuirea în mari cantităţi a acestor teste rapide, aşteptate curând în farmacii, va permite în lunile următoare reducerea evoluţiei pandemiei. 

(2) Obiectivul este ca până la începutul lunii aprilie toată populaţia germană (peste 80 de milioane de locuitori) să poată fi testată regulat şi gratuit. 

(3) Întregul personal al şcolilor şi grădiniţelor germane, precum şi elevii, vor avea acces săptămânal la teste antigen, la fel cum procedează alte ţări (Austria).

(4) Companiile vor putea să-şi testeze salariaţii care vin la serviciu.

Mă pot doar întreba retoric

1. De ce la un an de la debutul acestei pandemii nu avem nici dorința și nici putința de a face gratuit aceste teste tuturor românilor în sistemul sanitar de stat?

2. De ce în școli au fost utilizate doar 0,34% (!!!) din testele distribuite?

Tudor Ciuhodaru: De ce vaccinarea e gratuită, dar testarea e pe bani grei?

3. De ce au interzis comercializarea testelor rapide în farmacii?

4. De ce vaccinarea e gratuită dar testarea e pe bani grei?

Rețineți:

1. Puteam ști exact ce resurse medicale trebuie alocate dar și momentul relaxării, o relaxare corectă bazată pe știință, dar din nefericire pentru noi toți –acel plan B - de testare extinsă a celor suspecți/expuși/ asimptomatici (inclusiv testele rapide) înca nu se aplică. 

Dr. Ciuhodaru: Testele rapide se pot achiziționa din nou din farmacii

2. Nu numai că majoritatea reacțiilor au fost tardive și mai mult pompieristice decât științifice, dar nici acum nu vedem semne de trezire în ceea ce priveste prevenirea unor astfel de situații. Adică testarea largă a populației (inclusiv cu teste rapide).

3. Începând de ieri, testele rapide se pot achiziționa din nou din farmacii. 

4. Cât timp refuză planul B – testează cât vor ei, ce vor ei, se infectează cât vor ei, raportează ce vor ei doar pentru a-și acoperi măsurile aberante (inclusiv restricționarea accesului la sănătate)", a scris medicul Tudor Ciuhodaru, joi seara, pe pagina de Facebook.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close