Antena 3 CNN Actualitate Turist venit din Irlanda în Predeal: "Toată Europa să vină aici că e foarte frumos"

Turist venit din Irlanda în Predeal: "Toată Europa să vină aici că e foarte frumos"

Sunt condiţii bune de schi pe majoritatea pârtiilor din zonele înalte din ţară. Schiorii se bucură de zăpadă şi au început să vină din ce în ce mai mulţi turişti la munte.

Turist venit din Irlanda în Predeal: "Toată Europa să vină aici că e foarte frumos"
Sursa foto: Agerpres
de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Feb 2023   •   21:37

"Sunt venit din Irlanda şi am venit special cu copiii să schiem. Îndemn pe toată lumea...şi irlandezii, şi englezii...toată Europa să vină aici că e foarte frumos", a spus un turist venit din Irlanda, scrie observatornews.ro.

"Mâine şi poimâine este pe pârtii un festival care are loc în fiecare an, Winter Tour, unde avem activităţi atât petru părinţi, cât şi pentru copii. Va fi muzică, va fi distracţie, va fi animaţie, vor fi concursuri cu premii", a declarat Nicoleta Vâlcea, coordonator promovare turistică Predeal.

În staţiunea Izvoare, din Maramureş, stratul de zăpadă are jumătate de metru, iar turiştii se bucură din plin.

Citeşte şi: Doi metri de zăpadă la Bâlea Lac. E risc mare de avalanşă!

Dacă la peste 1.000 de metri altitudine stratul de zăpadă a depăşit şi 60 de centimetri, pe Vârful Omu sau la Cota 2000 în Sinaia, troienele sunt mai mari de doi, trei metri.

Cel mai mare strat de zăpadă măsurat la o staţie meteo din zona montană este de aproape doi metri, la Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine în Munţii Făgăraş.

La Bâlea Lac se menţine riscul mare de producere de avalanşe, anunţă meteorologii sibieni.

Patru staţii meteo au măsurat strat de zăpadă de peste un metru: 198 cm la Bâlea Lac, 150 cm la Vârful Omu, 105 cm la Vârful Ţarcu, 106 cm la Vârful Călimani. 

×
Subiecte în articol: Irlanda turist Predeal schi
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close