Antena 3 CNN Actualitate Un turist rătăcit pe munte, în zona Vârful Omu, a dormit două nopți sub cerul liber până să fie găsit de salvamontiști

Un turist rătăcit pe munte, în zona Vârful Omu, a dormit două nopți sub cerul liber până să fie găsit de salvamontiști

Un bărbat din Constanţa, care a plecat singur într-o drumeţie la Vârful Omu, a fost recuperat de către salvamontiştii din judeţul Dâmboviţa, miercuri după-amiază, după ce a petrecut două nopţi dormind afară, în condiții de vreme rea. Bărbatul a rămas pe munte, epuizat fizic şi fără baterie la telefonul mobil.

Un turist rătăcit pe munte, în zona Vârful Omu, a dormit două nopți sub cerul liber până să fie găsit de salvamontiști
Sursa foto: Facebook/ Salvamont Dambovita
de Mia Lungu    |    06 Ian 2021   •   21:05

Potrivit datelor furnizate de Salvamont salvaspeo Dâmboviţa, salvatorii au participat, miercuri după-amiază, la o acţiune de recuperare a unui turist care timp de două nopţi a dormit sub cerul liber, în zona Babele-Omu.  

Bărbatul, în vârstă de 45 de ani, din Constanţa, a plecat singur în drumeţie la Vârful Omu, în cursul zilei de luni, urcând pe munte din zona telecabinei  Peştera, unde şi-a parcat autoturismul.

Ajuns sus pe munte, turistul nu ţi-a mai putut continua drumul, în condiţii de ceaţă şi precipitaţii. Epuizat fizic şi pus în situaţia de a nu mai putea continua drumul, constănţeanul a putut nici să sune la 112 sau la Salvamont din cauză că telefonul mobil i s-a descărcat.

 ”Echipamentul profesional i-a salvat viaţa turistului care două nopţi a dormit sub cerul liber după ce s-a rătăcit undeva între Babele-Omu, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. Bărbatul, epuizat fizic a fost găsit astăzi, 6 ianuarie, în zona Platoul Babelor, de echipa Salvamont Buşteni, aflată în patrulare şi care fusese alertată încă din seara zilei de luni, 4 ianuarie de către echipa Salvamont- Salvaspeo Dâmboviţa care a sesizat faptul că un autoturism se află în zona telecabinei Peştera şi propietarul nu a revenit de pe traseu.

Bărbatul a fost preluat din zona Babelor  de către echipa Salvamont- Salvaspeo Dâmboviţa şi transportat până la autoturismul care se afla la telecabina Peştera”, a informat miercuri Salvamont Dâmboviţa.

ACTIUNE DE SALVARE Echipa Salvamont- Salvaspeo Dâmbovița a întervenit în cursul după-amiezii zilei de...

Posted by Salvamont Salvaspeo Dâmbovița on Wednesday, 6 January 2021

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close