Antena 3 CNN Actualitate România anunţă verificări după ce Ucraina a publicat imagini cu obuze care ar fi de la Romarm

România anunţă verificări după ce Ucraina a publicat imagini cu obuze care ar fi de la Romarm

O înregistrare video apărută pe rețelele de socializare arată că soldații ucraineni ar fi primit obuze fabricate în România de Romarm în 2022. Ministrul Economiei, în subordinea căruia se află Romarm anunță verificări.

România anunţă verificări după ce Ucraina a publicat imagini cu obuze care ar fi de la Romarm
Sursa foto: Colaj Hepta | Twitter @UAWeapons
de Cristi Popovici    |    08 Aug 2022   •   16:52

Imaginile care ar arăta muniție produsă în România şi ajunsă în dotarea armatei ucrainene au apărut ieri pe un cont ucrainean de Twitter specializat pe armament.

Este un filmuleț de câteva secunde, făcut într-un obuzier autopropulsat de tip sovietic.

Muniția în schimb ar fi românească - obuze produse la RoMarm, spun cei care au publicat clipul.

Se vede parţial seria acestui obuz şi prescurtarea RO. Am încercat să aflăm poziția oficială a statului român referitoare la acest filmuleţ. Interesant este că nimeni nu neagă faptul că ar fi întradevăr muniție românească trimisă în Ucraina, dar nici nu confirmă vreun oficial.

De la începutul războiului, de la preşedintele României, la premier şi miniştrii - toată lumea a ţinut secrete informaţiile despre posibilele transporturi de muniţie sau arme dinspre România către Ucraina.

Preşedintele Iohannis a spus recent că suntem în război şi nu este bine să dai adversarului informaţii vitale, iar această strategie a fost adoptată de toţi oficialii români.

Până acum, România a trimis în Ucraina, oficial, doar căști de protecţie şi veste antiglonţ.

Iar Institutul Kiel din Germania, într-o analiza, spune că statul român a sprijinit Ucraina cu 9,6 milioane de euro în ajutor umanitar și militar.

×
Parteneri
Când cade Crăciunul și Revelionul în 2023
x close