Antena 3 CNN Actualitate Udrea: Ministerul Turismului trebuie reorganizat şi atribuţiile ministerelor reaşezate

Udrea: Ministerul Turismului trebuie reorganizat şi atribuţiile ministerelor reaşezate

Udrea: Ministerul Turismului trebuie reorganizat şi atribuţiile ministerelor reaşezate
Sursa foto: Foto: Intact Images
19 Iul 2011   •   12:02

Elena Udrea consideră că se impune reorganizarea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT), potrivit unei postări de pe blogul ministrului. Udrea precizează că un raport al Băncii Mondiale (BM) evidenţiază "racile" ale modului în care sunt gestionate diverse programe.

În aceeaşi postare, Udrea susţine că la nivelul Guvernului este necesară "o reaşezare a atribuţiilor ministerelor".
   
Udrea aminteşte că, după câteva luni de la venirea sa în fruntea Ministerului Dezvoltării Regionale, văzând modul cum este organizată şi funcţionează instituţia, dar şi pe fondul crizei bugetare pe care o traversa România în 2010, a avut două iniţiative importante: reducerea cheltuielilor administrative şi realizarea unei analize funcţionale a modului în care gestionează ministerul programele şi resursele proprii.
   
Ea menţionează că, de aceea, în aprilie-mai 2010 a redus cu 17% personalul şi cu 37% cheltuielile cu achiziţiile publice: telefoane, carburanţi, cheltuieli cu reparaţiile etc.
   
Concluziile analizei funcţionale făcute de BM au fost prinse într-un raport ce urmează a fi discutat şi aprobat în Guvern, precizează Udrea, menţionând că asemenea analize funcţionale au fost realizate şi în cazul altor ministere.
   
În opinia sa, "e clar că ministerul trebuie să-şi schimbe modul de funcţionare".
   
"Raportul Băncii Mondiale evidenţiază racile ale modului în care sunt gestionate diversele programe. Concluzia este una simplă - MDRT trebuie să parcurgă drumul firesc al reorganizării şi descentralizării: atât de competenţe către administraţiile locale, cât chiar şi de gestionare a unor programe, poate chiar să se renunţe la unele dintre cele redundante, în măsura în care contractările pe fonduri europene pe acea direcţie nu se apropie de 100%. Cred că şi la nivelul Guvernului trebuie o reaşezare a atribuţiilor ministerelor, pentru a nu mai face toţi aceleaşi proiecte, pentru a nu ne mai suprapune, ci pentru a ne completa", a notat Elena Udrea pe blogul personal.


×
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close