Antena 3 CNN Actualitate Un bărbat a crescut doi râşi în curtea casei timp de şapte ani (VIDEO)

Un bărbat a crescut doi râşi în curtea casei timp de şapte ani (VIDEO)

Un bărbat a crescut doi râşi în curtea casei timp de şapte ani (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Video News
02 Oct 2010   •   20:30

Ce aţi zice de un râs pe post de animal de companie? Un vânător din Suceava a crescut două astfel de feline timp de şapte ani, deşi la noi râşii sunt o specie pe cale de dispariţie. Fapta lui se pedepseşte cu închisoarea, dar omul nu va fi nici măcar amendat. Asta pentru că a îngrijit bine animalele, pe care autorităţile recunosc că nu au unde să le ţină.

Râsul a fost adus joi seara la Grădina Zoologică din Bucureşti. Aici şi-ar putea găsi perechea.

Primii şapte ani i-a petrecut tot în captivitate, la o pensiune din Suceava, împreună cu fratele său.

Proprietarul, vânător de profesie, chiar director la AJVPS, spune că i-a salvat când erau foarte mici şi că i-a păstrat pentru că altfel nu ar fi supravieţuit.

Legea spune însă altceva.

Persoanele care ţin animale sălbatice în captivitate riscă amenzi de la treizeci la şaizeci de mii de lei sau chiar închisoarea. În acest caz însă...

De-a lungul anilor, comisarii de la Garda de Mediu au salvat mai multe animale sălbatice ţinute în captivitale. Autorităţile recunosc însă că nu au unde să ducă animalele pe care le recuperează de la particulari.

În România, râşii sunt pe cale de dispariţie. În munţii noştri au rămas puţin peste două mii de exemplare. Chiar şi aşa, la noi în ţară trăieşte cam trei sferturi din populaţia de râşi din Europa.



Observator

×
Subiecte în articol: ras animal gradina zoologica vanator munti
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close