Antena 3 CNN Actualitate Un deputat PDL vrea să impoziteze nunţile, botezurile şi banchetele

Un deputat PDL vrea să impoziteze nunţile, botezurile şi banchetele

Un deputat PDL vrea să impoziteze nunţile, botezurile şi banchetele
Sursa foto: Foto: Intact Images
30 Sep 2010   •   19:09

Un parlamentar democrat liberal propune dări în plus la stat. Gheorghe Ciobanu, membru al Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci din cadrul Camerei Deputaţilor, vrea impozitarea nunţilor, botezurilor şi a banchetelor.

"Ministrul de Finanţe are un target de o lună să lucreze împreună cu specialiştii din minister, cu propunerile noastre, la introducerea unui impozit forfetar, în special pe zonele de evaziune fiscală. În acest sens, eu am avut discuţii cu preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, spunându-i şi sugerându-i, în ceea ce înseamnă spectrul lărgirii bazei de impozitare, pe principiul să iei puţin, dar de la toţi care au venituri şi să nu iei mult de la puţini, în acest context al lărgirii bazei de impozitare, şi impozitarea evenimentelor, că ţin de nunţi, de botezuri, de banchete", a spus Ciobanu, citat de Mediafax.

Deputatul susţine că Ministerul de Finanţe lucrează deja la un astfel de proiect.

"Sunt multe firme care lucrează în acest domeniu, sunt multe evenimente, nu am habar cât înseamnă la nivelul judeţului Timiş sau la nivel naţional cuantificarea şi impozitarea acestor activităţi, a acestor venituri la cei care le creează. Am înţeles că se lucrează la o metodă de control indirect în aşa fel încât să descurajăm nefiscalizarea acestor evenimente şi cred că se va reuşi acest lucru şi va însemna foarte mulţi bani la bugetul de stat", a mai spus acesta.

Gheorghe Ciobanu nu poate preciza cu exactitate ce anume se va impozita în cadrul acestor evenimente, dar susţine că evaziunea fiscală este "fantastică" şi că numai în Timişoara au loc, în fiecare săptămână, aproximativ o sută de nunţi.

Antena3.ro


×
Subiecte în articol: parlamentar nunti impozitare
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close