Antena 3 CNN Actualitate Un deţinut de la Penitenciarul Bacău a evadat în timp ce săpa şanţuri

Un deţinut de la Penitenciarul Bacău a evadat în timp ce săpa şanţuri

Un deţinut de la Penitenciarul Bacău a evadat în timp ce săpa şanţuri
28 Aug 2012   •   19:35

Un deţinut în vârstă de 20 de ani, încarcerat la Penitenciarul Bacău, a evadat, marţi după-amiză, de la un punct de lucru din oraşul Moineşti, unde săpa şanţuri pe o stradă, informează Mediafax.
   
Potrivit reprezentanţilor Penitenciarului Bacău, Jorj Martin Păftăluţă a reuşit să evadeze în timp ce săpa şanţuri, alături de alţi 13 deţinuţi, pe o stradă din municipiul Moineşti.
   
Cei doi gardieni care supravegheau persoanele private de libertate au realizat că deţinutul a părăsit punctul de lucru abia după un sfert de oră, ulterior fiind anunţată conducerea penitenciarului băcăuan.
   
"Pentru prinderea deţinutului au fost dispuse măsuri specifice în astfel de situaţii. În acest sens, s-a dispus blocarea căilor de acces în zonă, alarmarea personalului, trimiterea de urgenţă a mai multor echipe de căutare formate din personalul unităţii, precum şi contactarea reprezentanţilor Ministerului Administraţiei şi Internelor", a declarat purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Bacău, Adrian Novac.
   
Deţinutul este condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare pentru furt calificat, fiind încarcerat în Penitenciarul Bacău din septembrie 2011. Cu domiciliul în localitatea ieşeană Gîrbeşti, Jorj Martin Păftăluţă era clasificat în regim semideschis de detenţie.

  

×
Subiecte în articol: detinut gardieni
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close