Antena 3 CNN Actualitate Un elev din Rădăuţi a ajuns la spital, după ce a fost bătut în şcoală două zile consecutiv

Un elev din Rădăuţi a ajuns la spital, după ce a fost bătut în şcoală două zile consecutiv

Un elev din Rădăuţi a ajuns la spital, după ce a fost bătut în şcoală două zile consecutiv
Sursa foto: Foto: Mediafax
21 Oct 2012   •   19:10

Un elev de 9 ani de la o unitate de învăţământ din Rădăuţi, a ajuns la spital, după ce, două zile consecutiv, a fost bătut în şcoală, a declarat, duminică, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, Ionuţ Epureanu.
   
Potrivit IPJ Suceava, cazul a ajuns în atenţia poliţiei la sesizarea cadrelor medicale, atât părinţii copilului, cât şi conducerea şcolii, deşi cunoşteau situaţia, nefăcând niciun demers. Situaţia a ajuns cunoscută, după ce durerile survenite de pe urma leziunilor erau prea mari pentru băiat şi a fost nevoit să se prezinte, împreună cu mama sa, la Spitalul Municipal Rădăuţi pentru acordarea de îngrijiri de specialitate. Cadrele medicale au sesizat poliţiştii, iar aceştia au demarat imediat cercetările. Potrivit IPJ Suceava, cu ocazia anchetei derulate şi audierii martorilor s-a stabilit că minorul a fost bătut prima dată miercuri, în jurul orelor 10,00, în timp ce se afla în sala de clasă şi a avut o altercaţie cu un coleg de aceaşi vârstă cu el, care l-a lovit pe băiat cu un scaun în cap. A doua zi, după pauza mare, băiatul s-a prezentat în sala de curs acuzând dureri abdominale. Fiind întrebat de învăţător despre motivul acestor dureri, a declarat că, în timp ce se afla pe    terenul de sport al şcolii, a fost lovit cu piciorul în zona abdomenului, de un coleg de şcoală din clasa a VII-a, respectiv fratele mai mare al colegului care cu o zi înainte l-a lovit cu scaunul în cap. Conducerea şcolii, împreună cu învăţătorii elevilor implicaţi în eveniment, a considerat că singura măsură disciplinară ce se impune este ca agresorii să fie avertizaţi verbal, iar pe parcursul zilei de luni urmând să se prezinte cu părinţii la şcoală.
   
Epureanu a precizat că, pe timp de zi, şcoala nu are paznic, fiind supravegheată doar cu sistem video, care în zilele în care au fost incidentele nu era funcţional.
   
În cauză se efectuează cercetări faţă de cei doi agresori sub aspectul săvârşirii infracţiunii de 'lovire sau alte violenţe', urmând ca după examinarea medico-legală să se dispună procedural.

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close