x close

Un grup de emigranţi britanici l-a dat în judecată pe Juncker, din cauza BREXIT

de A.M.P    |    08 Oct 2016   •   10:29
Un grup de emigranţi britanici l-a dat în judecată pe Juncker, din cauza BREXIT 482 Foto: Facebook/Jean-Claude Juncker

Un grup de britanici din mai multe state UE l-a dat în judecată pe preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, pentru că acesta nu permite negocierile neoficiale pentru Brexit, scrie BBC News, potrivit adevarul.ro.

Organizaţia non-profit Fair Deal for Expats (Un Acord Corect pentru Expaţi) a depus plângere împotriva lui Juncker la Curtea Europeană de Justiţie. Grupul vrea lansarea imediată a discuţiilor despre implicaţiile Brexit asupra britanicilor care locuiesc în UE. ONG-ul afirmă că „ordinul prezidenţial” al lui Juncker privind discuţiile pentru Brexit este un „ordin ilegal de reducere la tăcere”, care “trebuie anulat imediat”.

Firma de avocatură care îi reprezintă pe britanici în acest dosar, Croft Solicitors, a declarat pentru BBC că „nu există ordine prezidenţiale” în organizarea Comisiei Europene.

Un reprezentant al Fair Deal for Expats, Wynne Edwards, care locuieşte în Franţa, a declarat că „ordinal lui Juncker este o tentativă de a influenţa discuţiile legitime privind Brexit în rândul cetăţenilor britanici, ceea ce reprezintă discriminare. „Dacă germanii ar vrea să discute despre efectele Brexit asupra Germaniei, nu li s-ar interzice acest lucru”, a spus el.

Citeşte mai multe despre:

Brexit Jean-Claude Juncker
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati