Antena 3 CNN Actualitate Un italian, găsit mort în garsoniera sa din Paşcani

Un italian, găsit mort în garsoniera sa din Paşcani

Un italian, găsit mort în garsoniera sa din Paşcani
02 Feb 2011   •   20:45

Un cetăţean italian stabilit de doi ani în România a fost găsit, miercuri, mort în garsoniera sa din Paşcani. Oamenii legii aşteaptă rezultatul necropsiei înainte să se pronunţe, dar, ce e sigur, e că omul avea vânătăi la gât. Cercul de suspecţi e larg, mai ales că vecinii povestesc că italianul obişnuia să dea petreceri la care se perindau tot felul de femei.

Cadavrul bărbatului a fost găsit, miercuri dimineaţă, de către femeia angajată să-i facă menajul. Omul avea vânătăi la gât, iar oamenii legii presupun că a fost sugrumat. Bărbatul primea pensie de la statul italian, iar banii îi asigurau un trai fără griji. Vecinii povestesc că nu era săptămână fără măcar o petrecere. De altfel, una a avut loc chiar marţi seară. Poliţiştii încearcă acum să-i găsească pe invitaţi şi astfel să dea de urma indiciilor care să-i lămurească cum a murit italianul.

 


Germano Russo avea 54 de ani şi, în urmă cu doi ani, a părăsit Italia pentru România. Economiile făcute şi pensia de 800 de euro îi permiteau să stea la Paşcani şi să o ţină dintr-o petrecere în alta.

“Avea pensie mare, mare. Avea pensie de Italia. Se aduna lume acolo, femei, barbaţi. La 3-4 zile după pensie era plin acolo. A luat pensia acum, pe 20, din ianuarie. Obişnuia să bea. Veneau diferite pesoane, diferite femei”, povestesc vecinii.

De altfel, şi aseară, din garsoniera italianului a răsunat muzica. Cândva târziu în noapte, ceva e clar că a mers rău. Miercuri dimineaţă, femeia care avea grijă de locuinţa italianului l-a găsit mort în bucătăria garsonierei sale.

“Avea o vânătaie în zona gâtului, necropsia va arăta cauza decesului”, a declarat comisarul şef Tiberiu Dogaru, adjunct Poliţia Municipiului Paşcani.

Uşa garsonierei era încuiată, iar casa nu era răvăşită, aşa că până şi mobilul eventualei crime e greu de stabilit. Sunt cunoscuţi de-ai victimei care spun, totuşi, că italianul ar fi avut duşmani. Potrivit unui vecin, italianul i-a povestit că în urmă cu ceva timp a fost ameninţat cu moartea, de o persoană căreia îi împrumutase bani

Anchetatorii aşteaptă rezultatul expertizei medico-legale pentru a putea spune cu certitudine dacă au de-a face cu un omor. Abia apoi vor începe să caute criminalul.

×
Subiecte în articol: mort Pascani garsoniera
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close