Antena 3 CNN Actualitate Un magazin de etnobotanice din Capitală a fost demolat

Un magazin de etnobotanice din Capitală a fost demolat

Un magazin de etnobotanice din Capitală a fost demolat
12 Noi 2010   •   11:20

Un magazin din Capitală, care comercializa substanţe etnobotanice, a fost demolat vineri dimineaţă. În urma sesizărilor făcute de către cetăţeni, în ultimele zile, mai multe magazine situate în vecinătatea unor instituţii de învăţământ au fost închise de autorităţi.

De curând un alt magazin de acest fel din Bucureşti a fost închis deoarece se afla la nici zece metri de intrarea în liceul "Eugen Lovinescu".

Şi în restul ţării situaţia acestor magazine se aseamănă cu cea din Capitală. Astfel, medicii de la Spitalul de Urgenţă din Iaşi nu mai fac faţă cazurilor de intoxicaţie cu substanţe etnobotanice. Mai mulţi tineri au ajuns în ultimele zile pe patul de spital, după ce au acuzat ameţeli şi vărsături. Ei au recunoscut că au fumat ierburi din magazinele de vise.

S-a înregistrat şi un deces, în cazul nepotului senatorului de Suceava Gavril Mârza. Băiatul, în vârstă de 14 ani, a murit acum două zile, din cauza unei peritonite. Senatorul susţine că nepotul său era consumator de etnobotanice şi că asta l-ar fi ucis. A cerut o expertiză medico-legală suplimentară şi, dacă aceasta va fi pozitivă, senatorul Mârza promite că va face tot posibilul să închidă toate magazinele de vise.

 


Vânzarea de produse etnobotanice, interzisă în municipiul Braşov din 15 noiembrie
Vânzarea de produse etnobotanice va fi interzisă pe tot teritoriul municipiului Braşov de la 15 noiembrie, a anunţat, duminică, primarul George Scripcaru, citat de Mediafax.
 
Acesta a precizat că autorizaţiile de funcţionare ale magazinelor care vând astfel de substanţe vor fi anulate, fără posibilitatea de elibera altele noi.

"Am discutat acest lucru şi voi emite o dispoziţie de primar sau un alt act administrativ pentru ca pe raza municipiului Braşov să se interzică eliberarea de autorizaţie pentru orice magazin de acest tip.(...) Cert este că din data de 15 noiembrie în municipiul Braşov va fi interzis ca în orice magazin să existe astfel de produse", a declarat Scripcaru.

Primarul George Scripcaru şi-a motivat decizia spunând că problema cu tinerii care consumă produse etnobotanice a început să scape de sub control.

×
Subiecte în articol: etnobotanice
Parteneri
Filmul bătăii din Parlament dintre Florin Roman şi Dan Vîlceanu
x close