Antena 3 CNN Actualitate Un poliţist din Paşcani şi-a ucis soţia cu arma din dotare, apoi s-a sinucis

Un poliţist din Paşcani şi-a ucis soţia cu arma din dotare, apoi s-a sinucis

Un poliţist din Paşcani şi-a ucis soţia cu arma din dotare, apoi s-a sinucis
02 Oct 2008   •   19:22

Trei focuri de armă s-au auzit joi dimineaţă, din depozitul unde lucra femeia care era în divorţ cu poliţistul. O dramă cumplită, în urmă căreia a rămas orfan un copil de numai 9 ani. Puţin după ora 8.00, poliţistul a intrat în depozitul în care lucra soţia sa. Câteva minute mai târziu s-au auzit trei focuri de armă. Muncitorii au intrat în birou şi au găsit-o pe femeie moartă. Ancheta în acest caz este abia la început, dar există indicii că agentul de poliţie a premeditat uciderea soţiei şi apoi sinuciderea.
Una dintre variantele vehiculate de martori ar fi că poliţistul ar fi venit la depozit pentru a se împăca cu femeia. Numai că, înainte de a ajunge la soţia sa, agentul a avut timp să trimită un SMS. La ora 07.55, o ruga pe o verişoară să aibă grijă de copil şi explica unde se află actele de proprietate ale apartamentului. Au mai fost şi alte semne care prevesteau nenorocirea. "În ultimele zile l-am văzut abătut, abătut tare. La intrarea în bloc m-am întâlnit cu el, ne-am salutat, dar a întors imediat capul şi a plecat", a declarat un vecin.
Colegii sunt şocaţi de ceea ce s-a întâmplat. "Lucra din 2000 în instituţia noastră, nu a avut probleme disciplinare şi nici la locul de muncă. În plus, în urmă cu câteva luni, s-a înscris la un concurs pentru a fi avansat în grad.", a declarat inspectorul Mădălin Ţăranu, purtătorul de cuvânt al IPJ Iaşi. Toată lumea caută explicaţii pentru execuţia urmată de sinucidere. Psihologii pun totul pe seama serviciului stresant şi problemele personale acumulate.
"Ceea ce a făcut ne spune că este o persoană cu rezistenţă scăzută la frustrare, care nu a mai găsit, la un moment dat, niciun fel de rezolvare a problemelor", apreciază psihologul Florentina Cauia. Aceasta a continuat precizând că "un asemenea gest, mai ales la o persoană care se presupune că ar trebui să fie antrenată să aibă rezistenţă la frustrare, este cu semn mare de întrebare."
Anchetatorii spun că poliţistul avea dreptul să aibă arma la el pentru că lucra la Biroul Judiciar. Incidentul i-a pus pe jar pe şefii poliţiei care au cerut imediat verificarea celorlalţi poliţişti. Colegii agentului de la Investigaţii criminale urmează să fie interogaţi de psihologi.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Pascani
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close