Antena 3 Actualitate Un primar PSD vrea să bage bani publici în fotbal. Radu Tudor: Absolut revoltător

Un primar PSD vrea să bage bani publici în fotbal. Radu Tudor: Absolut revoltător

de M.Z.    |    30 Iun 2017   •   21:43
Un primar PSD vrea să bage bani publici în fotbal. Radu Tudor: Absolut revoltător

Primăria sectorului 1 va înfiinţa o comisie care să negocieze preluarea tuturor mărcilor, culorilor, a brandului şi palmaresului clubului de fotbal Rapid, conform unui proiect al primarului Daniel Tudorache. 

Acesta a declarat, vineri, că va înfiinţa comisia prin dispoziţie de primar după ce Consiliul Local al Sectorului 1 a respins crearea acesteia. "Nu îi înţeleg pe consilieri de ce politizează acest proiect care este pentru binele sportului şi al cetăţenilor Sectorului 1. Cei de la USR şi PNL s-au abţinut, iar propunerea mea a fost respinsă. Dar eu merg mai departe şi înfiinţez comisia prin dispoziţie de primar", a spus Tudorache, vineri, potrivit Agerpres.ro.

Primarul a adăugat că liderul de grup al PNL, Daniel Chirvase, este un susţinător al Rapidului. 

Consilierii locali ai USR şi PNL s-au abţinut de la vot susţinând că propunerea de înfiinţare a comisiei respective le-a fost înaintată doar joi seară şi nu cu cinci zile înainte de şedinţă. În aceste condiţii, înfiinţarea comisiei a fost respinsă cu 12 voturi pentru, 0 împotrivă şi 13 abţineri

Înaintea şedinţei Consiliului Local, primarul Daniel Tudorache a declarat că proiectul său de preluare a clubului de fotbal Rapid vine ca urmare a dorinţei cetăţenilor sectorului 1. 

Primarul speră ca negocierile să se încheie până la 15 august pentru ca echipa de fotbal Rapid Bucureşti să se înscrie în Liga a IV-a. 

Conform Ordonanţei de Urgenţă 38/2017, autorităţile publice locale pot finanţa activităţile sportive în limita a 5% din buget. Bugetul Primăriei sectorului 1 este în prezent de 350 de milioane de euro, ceea ce înseamnă că poate investi în sport aproximativ 17,5 milioane de euro. 

Gruparea de fotbal Rapid a intrat în procedură de insolvenţă pe 7 decembrie 2012, iar la 13 iunie 2016 Tribunalul Bucureşti a dispus intrarea în faliment şi dizolvarea societăţii. Suma totală a datoriilor clubului aflat în proprietatea omului de afaceri Valerii Moraru era de 17.754.712 lei, aproximativ 4 milioane de euro. În perioada următoare, lichidatorul urmează să scoată la licitaţie palmaresul şi mărcile FC Rapid. După declararea falimentului, echipa de fotbal FC Rapid a fost exclusă în vara anului 2016 din Liga I. 

Un primar PSD vrea să bage bani publici în fotbal. Radu Tudor: O decizie absolut revoltătoare

”Mi se pare o decizie absolut revoltătoare, în contextul în care sunt atâtea probleme în București, cu traficul, cu străzile, cu lipsa locurilor de parcare. 

Din sutele de milioane de euro, pe care le are Dan Tudorache la dispoziție, cu un consiliu local controlat de PSD, să iei această decizie, eu personal mă consider și mă declar absolut revoltat de ce vrea să facă Dan Tudorache la sectorul 1 - să bage bani în fotbal, și nu în dezvoltarea sectorului 1”, a spus Radu Tudor, vineri, la emisiunea Punctul de Întâlnire, de la Antena 3.

Sursă: Agerpres
×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close