Antena 3 CNN Actualitate Un român din diaspora, mesaj dur pentru cei care muncesc în străinătate: De ce îți jecmănești conaționalii disperați?

Un român din diaspora, mesaj dur pentru cei care muncesc în străinătate: De ce îți jecmănești conaționalii disperați?

Un român din diaspora, mesaj dur pentru cei care muncesc în străinătate: De ce îți jecmănești conaționalii disperați?
Sursa foto: foto: Facebook/ Dinu Sovea
29 Aug 2018   •   14:10

Dinu Șovea, un român stabilit în Londra care a devenit celebru pe rețelele de socializare grație postărilor lui amuzante, a publicat pe Facebook o nouă postare.

De această dată nu este vorba despre un pamflet.

Dinu transmite un mesaj dur celor care fac profit pe urma conaționalilor lor.

"Sa ne educam romanii!

Esti in strainatate si iti merge binisor... iar cei de acasa te vad ca pe un semi-zeu. Toti vad ca ti-ai luat doua apartamente in tara, poate iti construiesti casa, ai o masina frumoasa si cheltuiesti mii in concediile din care nu uiti sa pui poze online. Dar cand ti se cere ajutorul incepi sa plangi, sa te doara spate, coate, genunchi si suflet. Spui ca treburile s-au stricat... nu mai merge nimic, nu mai stai mult si schimbi tara. De şapte ani aceeasi placa.
Ai doua case in strainatate subinchiriate. Jecmanesti romanii disperati ce nu au alte optiuni. Subinchiriezi si scoti profit mai mare decat proprietarul casei. Avem impresia ca urasti romanii. Ajuta si tu un om fara sa ai de castigat de pe urma acestuia. Realizezi ca faci un bine daca ajuti chiar si un roman dintre cei ce ti-au cerut ajutorul. Sau preferi sa faci un bine spunand "amin" si punand steaguri peste poza de profil pe FB... sa te vada "amaratii" aia ramasi in tara?", a scris Dinu Șovea.

×
Subiecte în articol: Dinu Sovea
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close