Antena 3 CNN Actualitate Un şofer care s-a urcat băut la volan a dat în judecată Poliţia Rutieră şi A CÂŞTIGAT

Un şofer care s-a urcat băut la volan a dat în judecată Poliţia Rutieră şi A CÂŞTIGAT

Un şofer care s-a urcat băut la volan a dat în judecată Poliţia Rutieră şi A CÂŞTIGAT
Sursa foto: Foto: Agerpres
04 Oct 2014   •   09:46
Un şofer din Alba care s-a urcat băut la volan a dat o lovitură uriaşă Poliţiei  Române. 
 
După ce a fost amendat şi a rămas fără permis pentru 3 luni, bărbatul a dat poliţia în judecată şi a cîştigat. Apărătorul său a demonstrat în instanţă că agenţii nu deţin aparate avizate metrologic pentru stabilirea alcoolemiei, drept pentru care, ei sunt cei care nu respectă legislaţia. 
 
Avocatul şoferului a reuşit practic să răstoarne întreg sistemul de valori al celor de la Rutieră, după ce a demonstrat în instanţă că, tocmai agenţii sunt cei care nu respectă Codul Rutier. Şi asta pentru că folosesc pentru testarea alcoolemiei un aparat nesigur şi neomologat, etilotestul.
 
Pentru că agenţii nu deţin etilometre, adică aparate certificate ca instrumente de masurare şi nu respectă normele internationale, argumentele juriştilor de la Poliţia Rutieră au fost demontate rînd pe rînd în faţa magistraţilor. 
 
Etilometrul este folosit de poliţiştii din Statele Unite şi de majoritatea celor europeni, dar în România nu există. Parlamentarii au refuzat o iniţiativă legislativă care propunea dotarea Poliţiei Rutiere cu astfel de aparate. 
 
Asta deşi specialiştii au demonstrat că, etilometrul este precis, poate fi folosit direct în instanţă, fără să mai fie necesare probele biologice şi, în plus, ar aduce aproximativ 4.500.000 de lei pe an, la buget.  Bani pe care statul îi cheltuieşte acum pentru analizele de sînge ale şoferilor care se urcă băuţi la volan şi cu drumurile lor, până la Medicina Legală.
 

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close