Antena 3 CNN Actualitate Unde își petrec românii vacanța de Paște și 1 Mai. Top 3 destinații preferate de pe litoralul românesc

Unde își petrec românii vacanța de Paște și 1 Mai. Top 3 destinații preferate de pe litoralul românesc

Unde își petrec românii vacanța de Paște și 1 Mai. Top 3 destinații preferate de pe litoralul românesc
26 Apr 2019   •   09:16

S-a dat startul distracţiei pe Litoral! Cel mai mare festival de muzică electronică a început deja, iar petrecerea, care a debutat la ceas de seară a continuat şi după ivirea zorilor. Însă exodul spre mare începe abia de astăzi! Peste 40.000 oameni vor petrece minivacanţa de Paşte şi de 1 Mai, pe litoral, spun operatorii din turism.

Destinații preferate de pe litoralul românesc

Federaţia Asociaţiilor de Promovare Turistică din România estimează că numai pe Litoralul românesc sunt aşteptaţi în această vacanţă de Paşte şi 1 Mai peste 40.000 turişti, mai ales că din 26 aprilie "se dă startul distracţiei" la malul mării. 

În acest an vor fi 6 zile de petrecere pe Litoral, datorită faptului că se sărbătoreşte nu numai tradiţionalul 1 Mai la mare, ci şi "Lumina de la malul mării", tradiţionala celebrare la mare a Sărbătorii Pascale. În top 3 destinații preferate de pe litoralul românesc se regăsesc stațiunile Mamaia, Năvodari și Vama Veche. 

Alte destinații preferate pentru minivacanța de Paște și 1 Mai

Destinațiile preferate ale românilor pentru vacanța de Paște și de 1 Mai sunt Bucovina, Maramureş şi staţiunile de pe Valea Prahovei, dar şi Delta Dunării. 

Asociaţia Patronală Delta Dunării estimează pentru vacanţa de Paşte un grad de ocupare 70% în Delta Dunării, în timp ce pentru 1 Mai s-a ajuns deja la 100%. 

În cea ce privește vacanțele în străinătate, românii au optat pentru Grecia, Turcia, Egipt și Thailanda.

×
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close