Antena 3 CNN Actualitate Unirea Urziceni - Astra Ploieşti 4-1. Ialomiţenii se instalează în fotoliul liderului

Unirea Urziceni - Astra Ploieşti 4-1. Ialomiţenii se instalează în fotoliul liderului

Unirea Urziceni - Astra Ploieşti 4-1. Ialomiţenii se instalează în fotoliul liderului
Sursa foto: unirea urziceni
25 Sep 2009   •   21:52

Una dintre primele declaraţii ale lui Dan Petrescu după încheierea partidei din Liga Campionilor de la Sevilla a fost că se teme de reacţia jucătorilor la meciul din campionat cu Astra Ploieşti. Între timp ialomiţenii i-au mai eliminat din Cupă pe studenţii de la Sportul, iar echipa s-a prezentat în primul meci al etapei a opta aşa cum îşi dorea antrenorul Petrescu. Formaţia lui Nicolo Napoli nu a mai reuşit organizarea din meciurile precedente iar ocaziile au curs la poarta lui Cristi Munteanu.
Unirea a obţinut foarte repede avantajul în partida cu echipa ploieşteană. Golul a venit de la unul din favoriţii antrenorului, internaţionalul de tineret Raul Rusescu, care l-a prins nepregătit pe Munteanu şi l-a învins cu un şut puternic de la 20 de metri, la colţul scurt. La adăpostul acestui gol, uniriştii au găsit să facă şi spectacol, iar Bordeanu putea marca după o fază personală de toată frumuseţea.
Dacian Varga şi-a intrat apoi în rol şi, după ce Munteanu abia i-a respins în bară lovitura liberă de la 30 de metri, a marcat în minutul 59. Bilaşco a profitat de "somnolenţa" lui Oprsal, a scos în spate la Varga şi fotbalistul venit de la Sportul a marcat cu un şut pe jos în colţul lung. Doar cinci minute mai târziu, scorul a devenit 3-0 pentru Unirea, de data aceasta fiind marcator căpitanul Galamaz. Fundaşul a înscris cu mare lejeritate de la cinci metri de poartă, cu capul după ce mingea i-a survenit după o lovitură liberă.
Elevii lui Napoli au arătat că sunt şi ei pe teren în minutul 68, când Djokic a fost la locul potrivit la un corner, mingea venindu-i după deviere favorabilă. Atacantul echipei ploieştene a trimis, cu siguranţă, mingea la colţul scurt, dar Astra nu şi-a putut impune, apoi, jocul, pentru a forţa o revenire, oricum, aproape imposibilă.
Astra nu a mai reuşit nici un gol, iar diferenţa de trei goluri s-a refăcut în prelungirile partidei. Atacantul intrat pe parcurs Dănălache a înscris din nou după hat-trickul din meciul de cupă cu Sportul şi a încheiat în stil o săptămână perfectă.
Cele trei puncte acumulate de Unirea Urziceni au dus echipa antrenată de Dan Petrescu pe primul loc al clasamentului, cu 16 puncte acumulate în opt partide, cu două puncte mai multe decât FC Braşov şi trei decât Steaua, Dinamo, CFR Cluj şi FC Timişoara.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Unirea Urziceni Astra Ploieşti Liga I
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close