Antena 3 CNN Actualitate Urmează MARELE CUTREMUR? Răspunsul directorului INFP după seismul din această dimineaţă

Urmează MARELE CUTREMUR? Răspunsul directorului INFP după seismul din această dimineaţă

Urmează MARELE CUTREMUR? Răspunsul directorului INFP după seismul din această dimineaţă
de O.P.    |    21 Noi 2013   •   10:41

Directorul general al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului, Constantin Ionescu, a declarat pentru MEDIAFAX că seismul de 4,4 grade pe scara Richter produs joi, în zona Vrancea, a fost simţit şi la Bucureşti, iar acesta ar putea să fie urmat şi de replici, însă mult mai mici.
Constantin Ionescu a spus că în zona Vrancea se produc cutremure adânci, iar după seismele cu magnitudini mai mari, cum este cel de 4,4 grade înregistrat joi, se pot produce şi replici. Directorul INFP a precizat însă că aceste replici au magnitudini mult mai mici.Întrebat dacă numărul cutremurelor din zona Vrancea înregistrate în ultima perioadă ar putea fi un semnal că urmează un seism puternic, directorul INFP a spus că această activitate seismică se înscrie în parametri normali, nefiind nimic neobişnuit având în vedere specificul activităţii seismice din zona Vrancea. Ionescu a precizat că în zona Vrancea se produc aproximativ 15 cutremure pe lună.

Vă reamintim că un cutremur cu magnitudinea de 4,4 grade pe scara Richter s-a produs miercuri, la ora 08.38, în zona seismică Vrancea, la o adâncime de 90 kilometri. Seismul a avut intensitatea III în zona epicentrală, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului.

×
Subiecte în articol: cutremur Cutremur in Romania INFP
Parteneri
DJ Lalla este tânăra găsită moartă pe plaja din Mamaia!
x close