Antena 3 CNN Actualitate A vândut bilete de călătorie, iar clienții au deschis credit bancar pe numele lui și i-au furat banii. Bătrân din Neamț, victima unei escrocherii

A vândut bilete de călătorie, iar clienții au deschis credit bancar pe numele lui și i-au furat banii. Bătrân din Neamț, victima unei escrocherii

Un bătrân din comuna Brusturi, județul Neamț, a devenit, fără să ştie, titularul unui credit bancar după ce a vândut unor necunoscuţi tichete de călătorie.

A vândut bilete de călătorie, iar clienții au deschis credit bancar pe numele lui și i-au furat banii. Bătrân din Neamț, victima unei escrocherii
Sursa foto: Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Noi 2021   •   17:11

Bărbatul de 69 de ani a fost convins de două persoane să își vândă biletele de călătorie.

În scopul asigurării credibilităţii, clienții i-au dat bătrânului suma de 300 de lei, solicitându-i totodată să semneze nişte documente şi să aibă la el cuponul de pensii, potrivit Adevărul.

Bărbatului i s-a spus să meargă la o unitate bancară din Piatra Neamț, de unde urma să primească şi restul sumei promise.

Pensionarul a fost contactat telefonic de către reprezentanţii unităţii bancare, care l-au informat despre rata lunară pe care trebuie să o achite, pentru un credit care fusese contractat de cele două persoane pe numele lui.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru înşelăciune pe numele celor doi escroci.

„Recomandăm cetăţenilor să fie prudenţi când sunt abordaţi prin orice mijloace de persoane necunoscute, care le oferă diverse bunuri sau servicii. În cazul în care aţi fost victima unei astfel de infracţiuni, vă rugăm să vă adresaţi celei mai apropiate unităţi de Poliţie sau să apelaţi numărul 112, în cel mai scurt timp posibil, pentru a spori şansele ca infractorul să fie identificat şi prejudiciul recuperat“, se arată într-un comunicat al Poliţiei Neamţ.
 

×
Subiecte în articol: credit bancar escrocherie batran furat
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close