Antena 3 CNN Actualitate Vei fi uimit să afli pentru ce cheamă bucureştenii ambulanţa

Vei fi uimit să afli pentru ce cheamă bucureştenii ambulanţa

Vei fi uimit să afli pentru ce cheamă bucureştenii ambulanţa
Sursa foto: Foto: Mediafax Foto
13 Iun 2012   •   15:48

Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov a înregistrat în ultimele 24 de ore aproape 1.300 de solicitări, peste jumătate fiind urgenţe, dar au fost şi apeluri pentru înţepături de căpuşă, care nu sunt cazuri ce trebuie duse cu salvarea, a declarat managerul SABI, Alis Grasu.
   
"Nu cred că cei muşcaţi de căpuşă nu ar fi putut merge la medic pe jos. Este o avalanşă de solicitări, dar multe fără nicio legătură cu o situaţie gravă. Cu un personal suprasolicitat şi subdimensionat, în aceste zile caniculare neurgenţele vor avea de aşteptat", a spus managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov (SABI). 
   
Alis Grasu a precizat că în 24 de ore au fost înregistrate aproape 1.300 de solicitări, iar miercuri, de la ora 8.00 la 12.00 au fost alte 336 de cazuri, majoritatea fiind pentru urgenţe.
   
"Adunând datele pe 24 de ore şi cu ultimele de miercuri putem vorbi de peste 200 de lipotimii şi mai mult de 250 de cazuri de suferinţă cardiacă. De asemenea, au fost întregistrate aproape 400 de cazuri de febre", a mai spus managerul SABI.
   
Alte opt solicitări au fost pentru persoane căzute în stradă, iar 17 pentru comă.
   
Alis Grasu a precizat că au fost şi zece persoane care au solicitat ambulanţa pentru că au fost înţepate de căpuşe.

×
Subiecte în articol: urgente Alis Grasu
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close