Antena 3 Actualitate Vestea prăbuşirii avionului a căzut ca un trăsnet asupra pacienţilor care urmau să intre în operaţie

Vestea prăbuşirii avionului a căzut ca un trăsnet asupra pacienţilor care urmau să intre în operaţie

de O.P.    |    21 Ian 2014   •   06:28
Vestea prăbuşirii avionului a căzut ca un trăsnet asupra pacienţilor care urmau să intre în operaţie

Ficatul care ar fi trebuit prelevat de echipa de medici aflată în avionul prăbuşit s-a pierdut, iar odată cu el şi şansele de supravieţuire ale unei femei din Bucureşti.

Bolnavă de ciroză, femeia era singura compatibilă cu donatorul. Acum, doi bolnavi urmează să primească rinichii recoltaţi cu succes de echipa de medici din Cluj-Napoca.

Medicii din avionul căzut ar fi trebuit să se întoarcă în Capitală şi cu o cornee, pentru un alt patrulea pacient.Femeia din Bucureşti care avea nevoie de transplant de ficat fusese pregătită pentru operaţia care ar fi trebuit să-i salveze viaţa.

Donatoarea era o pacientă de 64 de ani din Oradea, aflată în moarte cerebrală. Odată cu accidentul aviatic s-a pierdut şi şansa de a se preleva ficatul.

Echipa de medici din Cluj/Napoca a reuşit însă să preleveze ambii rinichi. Organele au fost deja transportate la un spital din Cluj şi vor fi transplantate astăzi.

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close