Antena 3 CNN Actualitate Vești proaste despre Rebeca, fetița suspectă de o boală genetică extrem de rară la ficat, care a suferit un transplant la Fundeni

Vești proaste despre Rebeca, fetița suspectă de o boală genetică extrem de rară la ficat, care a suferit un transplant la Fundeni

După o perioadă cu evoluție favorabilă, starea clinică a fetiței transplantate a suferit agravare progresivă în ultimele trei zile, transmit medicii de la Institutul Clinic Fundeni.

Vești proaste despre Rebeca, fetița suspectă de o boală genetică extrem de rară la ficat, care a suferit un transplant la Fundeni
Sursa foto: Chris McGrath/Getty Images
de Gabriel Dano    |    16 Mai 2022   •   21:18

"În cursul zilei de astăzi s-a reintervenit chirurgical identificându-se complicații ale anastomozei biliare, care au fost corectate. În acest moment starea fetiței este critică, necesitând măsuri susținute de terapie intensivă", transmit reprezentanții Institutului Clinic Fundeni, prin intermediul unui comunicat.

Transplantul de ficat fusese realizat cu succes pe 2 mai, la Institutul Fundeni. Medicii anunțau atunci că starea fetiței după operație era stabilă și se afla sub supraveghere în secția de Terapie Intensivă.

Operația a durat 5 ore, iar medicii spuneau că evoluția lent favorabilă se datora statusului de denutriție al pacientei, severității bolii hepatice pentru care a necesitat transplant hepatic în urgență și unor infecții virale din antecedentele recente care au impact immunologic și hematologic.

Salvarea fetei a venit de la un tânăr de 17 ani

Vestea salvatoare pentru Rebeca și pentru părinții săi a venit în ultima clipă

”A fost un donator de 17 ani, ceea ce a permis să se preleveze mai multe organe, a trebuit să mergem cu elicopterul până acolo și înapoi cu organul pentru a ajunge la timp pentru a putea fi transplantat”, a spun medicul Vitachki Guenadiy.

”Mulțumim foarte, foarte, foarte mult familiei donatorului, nu există cuvinte de mulțumire”, spunea tatăl Rebecăi, la Antena 3.  

Echipa chirurgicală și de îngrijire a fost compusă din specialiști de la Institutul Clinic Fundeni și de la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu.

 

×
Subiecte în articol: Rebeca transplant
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close