Antena 3 CNN Actualitate VEZI AICI ce poţi să faci dacă rămâi ÎNZĂPEZIT

VEZI AICI ce poţi să faci dacă rămâi ÎNZĂPEZIT

VEZI AICI ce poţi să faci dacă rămâi ÎNZĂPEZIT
Sursa foto: Foto: Mediafax
27 Ian 2012   •   11:34
După două zile de ninsori abundente, meteorologii avertizează că haosul nu a luat încă sfârşit. Mai multe judeţe din ţară se află în continuare sub avertizare de ninsori abundente şi viscol.

Autorităţile le recomandă şoferilor să NU pornească la drum. Există situaţii însă, în care călătoriile nu pot fi amânate.

De aceea, vă prezentăm o serie de sfaturi despre ce ar trebui să faceţi dacă rămâneţi înzăpeziţi: 

- Românii aflaţi în această situaţie pot suna la numerele de telefon 112 și 0800.86.82.82 pentru a cere ajutor.

- Evitaţi trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.

- Nu parcaţi în apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi dislocate,

- Nu atingeţi stâlpii sau firele căzute la pământ

Cei care sunt obligaţi să facă drumuri lungi pe astfel de condiţii meteo trebuie să se informeze de la radio și TV dacă drumurile sunt circulabile.

Şoferii trebuie să-şi echipeze corespunzător autovehiculele pentru circulaţia în condiţii de iarnă. Asiguraţi-vă că aveţi:

  • anvelope specifice sezonului rece
  • lanţuri antiderapante
  • lopată
  • săculeţ cu nisip
  • o rezervă de combustibil
  • sistem de climatizare-dezaburire funcţional

  • De asemenea, trebuie luată în calcul şi posibilitatea întreruperii circulaţiei pe unele drumuri, iar în acest caz din autovehicul nu trebuie să lipsească haine groase, pături, alimente, apă şi unul sau mai multe telefoane mobile cu adaptor la priza auto.


    Mare atenţie! În condiţii de carosabil umed ori acoperit cu zăpadă, gheaţă sau polei creşte numărul de accidente a căror cauză este viteza neadaptată.

    >VEZI AICI CE TRENURI SI CURSE AERIENE AU FOST ANULATE

    >VEZI AICI LIVE CE SE PETRECE IN ORASUL TAU

    >VEZI  CELE MAI IMPORTANTE EVENIMENTE CARE AU AVUT LOC JOI

    Dacă aveţi imagini cu ninsorile din ultimele zile, sau dacă vreo persoană cunoscută se află blocată în zăpadă, scrieţi-ne pe adresa [email protected] sau pe pagina noastra de Facebook

















    ×
    Parteneri
    Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
    x close