Antena 3 CNN Actualitate Vicepreşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, urmărit penal pentru ucidere din culpă şi falsificarea probelor. Medicul de gardă, cercetat de procurori

Vicepreşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, urmărit penal pentru ucidere din culpă şi falsificarea probelor. Medicul de gardă, cercetat de procurori

Vicepreşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, urmărit penal pentru ucidere din culpă şi falsificarea probelor. Medicul de gardă, cercetat de procurori
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    24 Oct 2013   •   15:14
Update 15.14 - Medicul legist care se ocupă de caz, dr. Sorin Lesnic, a spus, joi, că ştie că "acest om nu trebuia să moară", că medicii au încercat din răsputeri să-l salveze, şi nu numai din considerente medicale, lăsând astfel să se înţeleagă faptul că este un caz special.
 
"Ştiu că acest om nu trebuia să moară", a spus dr. Sorin Lesnic, joi, la Antena 3.
 
De asemenea, legistul a precizat că şi altor ciolegi de breaslă de-ai lui le este teamă de urmări.
 
"Mi-au spus şi alti colegi că le e frică de ce se va întâmpla, dacă acest om moare (victima accidentului - n.r.) şi au fost zeci de medici care au încercat din răsputeri să-l salveze, că acest om nu avea voie să moară în Slatina, dar nu din considerente medicale, ci din alte considerente care acum au început să iasă la iveală", a adăugat medicul Lesnic.
__________________________________

Ştirea iniţială 15.14

Vicepreşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, cel care a provocat un accident soldat cu decesul unei persoane
, este urmărit penal pentru cinci infracţiuni, printre care ucidere din culpă, în acest caz fiind cercetat şi un medic de la Spitalul Judeţean, care ar fi încercat să falsifice probele pentru alcoolemie.

Parchetul Judecătoriei Slatina a anunţat, joi, că procurorii au început urmărirea penală în cazul vicepreşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Olt Marius Oprescu, pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, abuz în serviciu contra intereselor publice, fals privind identitatea şi refuzul, împotrivirea ori sustragerea de la recoltarea probelor biologice sau stabilirea alcoolemiei, informează Mediafax

Conform sursei citate, în acest caz este urmărit penal şi un medic de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, complicitate la  fals privind identitatea şi favorizarea infractorului.
 
Dosarul este anchetat de un procuror de la Parchetul Judecătoriei Slatina. 


Marius Oprescu, preşedinte al PSD Slatina şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Olt a fost implicat, în 3 octombrie, într-un accident rutier în localitatea Piatra Olt, unde maşina pe care o conducea, o Toyota Hilux aparţinând CJ, a lovit o căruţă în care se aflau patru persoane - un bărbat de 34 de ani, două femei şi un copil de 13 ani.
 
În urma impactului, bărbatul aflat în căruţă a fost internat la Spitalul de Urgenţă din Slatina, unde a murit după 19 zile de spitalizare, respectiv marţi, 22 octombrie. De asemenea, în accident a fost rănită o altă persoană din căruţă.
 
Avocatul familiei bărbatului decedat declara, miercuri, că se încearcă muşamalizarea acestui caz, în condiţiile în care Spitalul de Urgenţă din Slatina, unde a fost dus Oprescu pentru recoltarea de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, nu ar fi fost respectat protocolul în acest caz.
 
Pe de altă parte, medicul legist trimis de Parchet să ancheteze acest caz susţinea că ar fi fost ameninţat de două persoane din conducerea Spitalului de Urgenţă din Slatina.
 
Managerul spitalului din Slatina, Andrei Iordache, recunoaştea că s-a întâlnit cu medicul legist, dar neagă că l-ar fi ameninţat pe acesta. 
 
Presa locală a scris că şeful Poliţiei Olt, Cătălin Florescu, este prieten cu vicepreşedintele CJ Olt, Marius Oprescu.

 
 

×
Subiecte în articol: ucidere din culpa
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close