Antena 3 CNN Actualitate Fostul premier Victor Ponta ar putea să fie țintă în noul mega-dosar Microsoft

Fostul premier Victor Ponta ar putea să fie țintă în noul mega-dosar Microsoft

Fostul premier Victor Ponta ar putea să fie țintă în noul mega-dosar Microsoft
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    22 Noi 2016   •   13:06

Fostul premier al României Victor Ponta ar putea să fie țintă în noul megadosar Microsoft.

Românialiberă.ro vorbește de o legătură foarte interesantă între Claudiu Florică - pus luni sub control judiciar în dosarul amintit - și Victor Ponta, iar informația este foarte importantă în contextul în care DNA a extins luni cercetările în dosarul Microsoft2.

Potrivit ziarului amintit, o fundație înființată de Ponta ar fi fost sponsorizată de Claudiu Florică, actual suspect în dosarul Microsoft.

Premierul Victor Ponta a refuzat să spună public dacă îl cunoaște pe Claudiu Florică, fostul reprezentant al Fujitsu Siemens România. Ponta a evitat și să confirme sau să infirme dacă Florică a sponsorizat Tineretul Social-Democrat în 2004. (...) avem o probă certă că Ponta a beneficiat de avantaje materiale din partea lui Claudiu Florică, prin intermediul unei asociații fondate de actualul premier în 2002”, scria România liberă în octombrie 2014.

Legătura Florică-Ponta, în referatul DNA

Tot în 2004, Claudiu Florică s-a întâlnit cu Victor Ponta care avea la acea vreme funcția de șef al Corpului de Control al premierului Adrian Năstase și a încercat să-l determine pe Victor Ponta să demareze o anchetă a Corpului de Control la sediul Ministerului Educației și prin această presiune să oblige practic, firma Siveco să reintroducă firmele protejate de Claudiu Florică în cele două extensii de contract, una în valoare de 20 milioane de dolari și cealaltă de 96 milioane de dolari, semnate în timpul guvernării PSD.

În schimbul acestei susțineri din partea lui Victor Ponta, Fujitsu Siemens Computers a dotat sediul Tineretului Social Democrat cu calculatoare Fujitsu Siemens în baza unei donații făcută prin partenerii Fujitsu Siemens Computers, de la acea dată.

Victor Ponta: Nu mai eram atunci în funcția de care se spune

Fostul premier Victor Ponta a spus că nu dorește să comenteze această speculație.

S-a rezumat doar la a spune că, în anul 2004, el nu mai era șeful Corpului de control al guvernului Năstase, iar informația prezentată este ”o prostie”.

În prezent, potrivit sondajelor de opinie realizate, fostul șef al PSD Victor Ponta stă mai bine în sondaje decât actualul președinte al partidului, Liviu Dragnea. 

Noul megadosar Microsoft

Procurorii DNA au dispus, luni, punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar faţă de omul de afaceri Claudiu Florică şi doi foşti directori ai Microsoft România - Silviu Hotăran şi Ovidiu Artopolescu

Prejudiciul în acest dosar este de aproape 67 de milioane de dolari.

În sarcina celor trei s-a reţinut infracţiunea de complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, potrivit unui comunicat al DNA.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close