Antena 3 CNN Actualitate Victor Ponta: Guvernul va adopta un proiect de lege în sistemul sănătăţii, în perioada imediat următoare

Victor Ponta: Guvernul va adopta un proiect de lege în sistemul sănătăţii, în perioada imediat următoare

Victor Ponta: Guvernul va adopta un proiect de lege în sistemul sănătăţii, în perioada imediat următoare
Sursa foto: Foto; Antena3
13 Iul 2012   •   15:34

Victor Ponta a susţinut alături de Vasile Cepoi şi Raed Arafat o conferinţă de presă cu privire la măsurile care trebuie luate în Sistemul Sănătăţii.

Vă prezentăm cele mai importante declaraţii.

- Am avut o discutie care s-a axat pe proiectul de reformă pe care Guvernul îl va adopta ca proiect de lege în perioada imediat următoare.

- În calitate de prim ministru sunt conştient de mesajul transmis de lumea medicală dar şi de pacienţi, referitoate la situaţia extrem de gravă din România. Situaţia este generată de măsuri greşite, am rămas fără 20,000 de oameni, un deficit cronic de finantare, şi o lipsa de interes din punct de vedere politic.

- Cred că este de datoria Guvernului de a implementa reglementările pe care vrem să le facem, cred că trebuia ca aceste decizii să fie luate înainte, dar a existat o criză de comunicare.

- Este vorba de decizii fundamentale pe care trebuie să le luam împreună. Spitalele trebuie să aibă un regim special, un management performant. Regula corect impusă de necesităţi după ce se vacantează 7 locuri, în sănătate nu se poate aplica.

- Pachetul de bază din sistemul medical va fi regândit şi nu va mai acoperi afecţiuni minore, ci în principal riscuri majore şi boli grave, iar sănătatea va fi finanţată suplimentar şi printr-o cotă din asigurarea auto obligatorie, pentru acoperirea cheltuielilor de urgenţă în cazul accidentelor auto.

- Situaţia de la Ambulanţa din Bucureşti este gravă, acestea nu mai pot funcţiona deoarece au plecat de aici peste 5000 de persoane.

- Sistemul de asistenţă de urgenţă trebuie să rămână public. Nu putem să introducem restricţii care să blocheze îngrijirea unora dintre pacienţi.

- Sistemul de asigurări de sănătate trebuie să  se dezvolte, să asigurăm servicii de mai bună calitate.

- Aş vrea să spun că sunt măsuri fiscale care asigură transferul către sănătate de la RCA.

- Una dintre cele mai bune veşti este că din toamnă se va deschide Institutul de Oncologie de la Iaşi.

×
Subiecte în articol: Victor Ponta Vasile Cepoi
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close