Antena 3 CNN Actualitate Victor Ponta: Intervenţia de luni a fost un eşec. Cătălin Chiper, demis de la MAI. Cer schimbarea conducerii ROMATSA şi a STS

Victor Ponta: Intervenţia de luni a fost un eşec. Cătălin Chiper, demis de la MAI. Cer schimbarea conducerii ROMATSA şi a STS

Victor Ponta: Intervenţia de luni a fost un eşec. Cătălin Chiper, demis de la MAI. Cer schimbarea conducerii ROMATSA şi a STS
Sursa foto: Foto: Agerpres
22 Ian 2014   •   11:25

O şedinţă de urgenţă a fost convocată la Palatul Victoria. Victor Ponta, Crin Antonescu, Eugen Nicolaescu şi Daniel Chiţoiu au discutat la Palatul Victoria despre modul în care au reacţionat autorităţile în cazul accidentului aviatic din Apuseni.

La discuţie a fost şi vicepremierul Gabriel Oprea, care a redactat un raport pe tema reacţiei autorităţilor în cazul accidentului.

Ministrul de Interne, Radu Stroe, a fost chemat la Guvern, pentru o discuţie cu premierul Victor Ponta, înaintea declaraţiei pe care şeful Guvernului a susţinut-o.

Cele mai importante declaraţii ale premierului Ponta, în urma discuţiilor de la Guvern:


Premierul Victor Ponta a anunţat că secretarul de stat din Ministerul de Interne Cătălin Chiper (PNL) va fi demis şi va cere înlocuirea directorului general şi a directorului de operaţiuni ROMATSA, dar şi a şefului STS, pentru deficienţe inacceptabile în cazul accidentului din Cluj.

- Prezint condoleanţe familiilor celor două victime, este o tragedie.

-Am constatat că au existat în operaţiunea de căutare şi salvare deficienţe inacceptabile care, la nivelul opiniei publice, consider ca provocând o indignare justificată.

-Sistemul de intervenţie trebuie îmbunătăţit.

-Concluzia pe care o consider intemeiată este că în cadrul Ministerului de Interne, ROMATSA şi STS lucrurile au funcţionat inacceptabil de încet şi fără o coordonare şi asumare a responsabilităţii.

- Am decis înlocuirea secretarului de stat din Ministerul de Interne, domnul Chiper.

- Voi cere în CSAT înlocuirea şefului STS.

- Voi solicita înlocuirea directorului general şi a directorului de operaţiuni ROMATSA

- Voi înfiinţa Comitetul Interministerial de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă.

- România cheltuie anual fonduri importante pentru toate structurile statului care trebuie să intervină în situaţii de acest gen.

- Indiferent de motivele obiective, de erori umane, consider că intervenţia de luni a fost un eşec. Mă bucur că au fost salvate cinci vieţi omeneşti.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pilotul Adrian Iovan şi o studentă şi-au pierdut viaţa după ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul căruia se afla un echipaj medical a aterizat forţat, luni după-amiază, într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba.

Ministrul de Interne, Radu Stroe, a declarat, marţi seară, răspunzând unei întrebări, că îşi reproşează că tragedia aviatică de la Cluj s-a întâmplat în timpul mandatului său.

"Îmi pare rău că s-a întâmplat în timpul mandatului meu tragedia", a spus Stroe. De asemenea, el a spus că problema a fost "la localizare".  


×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close