Antena 3 CNN Actualitate Victor Ponta: Nu a vrut nimeni, niciodată, să comaseze vreun muzeu. E o miză financiară

Victor Ponta: Nu a vrut nimeni, niciodată, să comaseze vreun muzeu. E o miză financiară

Victor Ponta: Nu a vrut nimeni, niciodată, să comaseze vreun muzeu. E o miză financiară
de M.T.    |    23 Dec 2013   •   15:55

La finalul ultimei şedinţe de Guvern din acest an, premierul Victor Ponta a declarat că nu s-a pus în niciun moment poblema comasării Muzeului Ţăranului Român cu Muzeul Satului şi că toată discuţia a fost politizată şi are doar o miză financiară.

„Acel director de muzeu are o problemă, că vrea să cheltuie 6 milioane de euro. E în regulă, să-i cheltuie. Dacă îi cheltuie legal, nu deranjează pe nimeni”, a afirmat Ponta, precizând în acelaşi timp că „nu a vrut nimeni, niciodată, să comaseze vreun muzeu”.

„I-am spus preşedintelui că Muzeul Antipa, care este cel mai de succes muzeu, are nevoie, la un moment dat, de o extindere. Nu se poate extinde în piaţă şi nici în clădirile private. Dacă s-a politizat această discuţie, nu doresc să mai abordez subiectul”, a continuat premierul.

„Totul e de la acele 6 milioane de euro care trebuie cheltuite în 2014 pentru Muzeul Ţăranului Român. O să urmăresc cu foarte mare atenţie ca această miză financiară să fie corectă şi transparentă”, a concluzionat Victor Ponta.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close