Antena 3 CNN Actualitate Victor Ponta și Titus Corlățean se întâlnesc în Timoc cu românii din Serbia

Victor Ponta și Titus Corlățean se întâlnesc în Timoc cu românii din Serbia

Victor Ponta și Titus Corlățean se întâlnesc în Timoc cu românii din Serbia
17 Iul 2014   •   10:12

Premierul român Victor Ponta și ministrul afacerilor externe Titus Corlățean sunt așteptați joi, la ora 13:00 la Lacul Borului, unde se vor întâlni cu liderii românilor din regiunile istorice Timoc, Morava și sudul Dunării.
Directorul Comitetului Drepturilor Omului din Negotin (Serbia), Dușan Prvulovici, a declarat pentru AGERPRES că reprezentanții minorității naționale române din Serbia de nord-est îi vor informa pe demnitarii români în legătură cu problemele întâmpinate în menținerea și conservarea identității naționale române, informează AGERPRES.

"Cu acest prilej, ne vom reitera cererea de a fi sprijiniți în realizarea proiectelor noastre privind introducerea limbii române în școli și construcția de lăcașe de cult", a spus Prvulovici.

În acest context, el a mai arătat că liderii minorității române din Serbia de nord-est prezenți la întâlnire le vor solicita demnitarilor români să intervină la Departamentul 'Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni' pentru a promova programe realiste de ajutorare a culturii și valorilor românești autohtone.

Delegația română condusă de premierul Victor Ponta se află începând de miercuri într-o vizită oficială de două zile în Republica Serbia, la invitația premierului sârb Aleksandar Vucic.

×
Subiecte în articol: Victor Ponta Titus Corlăean romani Serbia
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close