Antena 3 Actualitate Victor Ponta și Titus Corlățean se întâlnesc în Timoc cu românii din Serbia

Victor Ponta și Titus Corlățean se întâlnesc în Timoc cu românii din Serbia

17 Iul 2014   •   10:12
Victor Ponta și Titus Corlățean se întâlnesc în Timoc cu românii din Serbia

Premierul român Victor Ponta și ministrul afacerilor externe Titus Corlățean sunt așteptați joi, la ora 13:00 la Lacul Borului, unde se vor întâlni cu liderii românilor din regiunile istorice Timoc, Morava și sudul Dunării.
Directorul Comitetului Drepturilor Omului din Negotin (Serbia), Dușan Prvulovici, a declarat pentru AGERPRES că reprezentanții minorității naționale române din Serbia de nord-est îi vor informa pe demnitarii români în legătură cu problemele întâmpinate în menținerea și conservarea identității naționale române, informează AGERPRES.

"Cu acest prilej, ne vom reitera cererea de a fi sprijiniți în realizarea proiectelor noastre privind introducerea limbii române în școli și construcția de lăcașe de cult", a spus Prvulovici.

În acest context, el a mai arătat că liderii minorității române din Serbia de nord-est prezenți la întâlnire le vor solicita demnitarilor români să intervină la Departamentul 'Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni' pentru a promova programe realiste de ajutorare a culturii și valorilor românești autohtone.

Delegația română condusă de premierul Victor Ponta se află începând de miercuri într-o vizită oficială de două zile în Republica Serbia, la invitația premierului sârb Aleksandar Vucic.

×
Subiecte în articol: Victor Ponta Titus Corlăean romani Serbia
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close