Antena 3 CNN Actualitate Vîntu, în arestul Poliţiei. Va fi închis 29 de zile, împreună cu ceilalţi 9 acuzaţi în dosarul Petrom Service

Vîntu, în arestul Poliţiei. Va fi închis 29 de zile, împreună cu ceilalţi 9 acuzaţi în dosarul Petrom Service

Vîntu, în arestul Poliţiei. Va fi închis 29 de zile, împreună cu ceilalţi 9 acuzaţi în dosarul Petrom Service
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    08 Noi 2011   •   10:04
Update 19.00 - Sorin Ovidiu Vîntu a ajuns în arestul Poliţiei Capitalei. SOV are mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Update 18.30 - Sorin Ovidiu Vîntu este la această oră în drum spre arestul Poliţiei.

Update 16.45
- Cele nouă persoane reţinute în acest dosar au fost aduse în arestul Poliţiei, iar Vîntu este încă în Corbeanca. Pentru SOV va fi a ptra oară în acest an când va ajunge în arestul Poliţiei Capitalei.

Update 16.05
- Sorin Ovidiu Vîntu este la reşedinţa sa din Corbeanca. Vîntu trebuie să se prezinte la arestul Poliţiei după întocmirea actelor la tribunal.

Avocata lui Sorin Ovidiu Vîntu, Alice Drăghici, a declarat că a invocat o excepţie de necompetenţă funcţională în ceea ce priveşte dosarul lui SOV.

Drăghici spune că nu înţelege de ce cum a ajuns acest dosar al clientului său la Parchetul General, în condiţiile în care celălalt dosar a fost făcut de DIICOT şi a făcut recurs.

"Am invocat excepţia de necompetenţă funcţională a secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte, apreciem că este o cauză în competenţa DIICOT, fiind vorba de infracţiunea de spălare de bani, este o excepţie pe care o consider de ordine publică. Totuşi, decizia magistratului este suverană, dar noi am declarat recurs şi urmează să prezentăm aceste date Curţii de Apel", a declarat avocata Alice Drăghici.

Urmăreşte, mai jos, toată declaraţia avocatei lui Sorin Ovidiu Vîntu.
 


Update 15:30
. Judecătorii au admis cererea procurorilor de arestare preventivă pentru 29 de zile a lui Sorin Ovidiu Vîntu. Şi celelalte nouă persoane acuzate în dosarul delapidării Petrom Service au primit mandat de arestare preventivă.

În cazul lui Vîntu, instanţa a decis că termenul de 29 de zile va curge din momentul în care acesta va fi dus efectiv în arestul Poliţiei Capitalei, el plecând de la Tribunalul Bucureşti în jurul orei 14.00, după ce i-a expirat ordonanţa de reţinere.
   
După pronunţarea deciziei, judecătorul Mitu Stegaru a întrebat unde este Octavian Ţurcanu, acesta fiind în apropierea boxei în care stau arestaţii. După ce l-a văzut, magistratul i-a spus: "Săriţi înapoi, vă rog!".
   
Tribunalul va trimite o copie a minutei deciziei la Biroul de Urmăriri din cadrul Poliţiei Capitalei pentru punerea în executare a hotărârii. Astfel, în cazul în care Vîntu nu se va prezenta singur la arest, un echipaj de poliţie va merge la domiciliul lui pentru a-l ridica şi duce în arest.
   
Decizia a fost contestată de cei nouă acuzaţi, rămaşi în sala de judecată în aşteptarea deciziei.
   
Recursul se va judeca la Curtea de Apel Bucureşti.

Update 14:30. Sorin Ovidiu Vîntu a plecat liber de la Tribunalul Bucureşti. Ordonanţa de reţinere a expirat în urmă cu puţin timp.

M-am plictisit să comentez deciziile domnului Maior”, a spus Vîntu la ieşirea din Tribunal.

În câteva minute, judecătorii vor anunţa dacă admit cererea procurorilor privind arestarea preventivă a lui Sorin Ovidiu Vîntu şi a celorlalţi 9 acuzaţi în dosar.



Sorin Ovidiu Vântu si Liviu Luca au fost aduşi în faţa magistraţilor, cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.  Procurorii au cerut arestarea lor preventivă sub acuzaţia de prejudiciere a statului român cu peste 98 de milioane de euro, prin delapidarea Petrom Service şi spălare de bani. 

Alături de cei doi oameni de afaceri au mai fost reţinute alte 8 persoane în acest caz. În total, 10 persoane sunt acuzate în dosarul Petrom Service.

Sorin Ovidiu Vîntu şi Liviu Luca au fost reţinuţi, luni, pentru 24 de ore în dosarul privind falimentarea Petrom Service. Cei doi sunt acuzaţi că au prejudiciat statul român cu peste 98 de milioane de euro.

Vîntu şi Luca şi-au petrecut noaptea de luni spre marţi în arestul Poliţiei Capitalei.
 

×
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close