Antena 3 CNN Actualitate Vîntu şi Popa foloseau un limbaj codat în convorbiri. Vezi extrase din interceptările telefonice (VIDEO)

Vîntu şi Popa foloseau un limbaj codat în convorbiri. Vezi extrase din interceptările telefonice (VIDEO)

Vîntu şi Popa foloseau un limbaj codat în convorbiri. Vezi extrase din interceptările telefonice (VIDEO)
10 Sep 2010   •   08:21

Sorin Ovidiu Vîntu, împreună cu alte două persoane, au primit mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile în cazul Nicolae Popa. Conform interceptărilor telefonice din dosar, cei implicaţi foloseau un limbaj codat pentru a se putea proteja de unele înregistrări. Se vorbea despre "cisterne", care trebuiau să ajungă în Indonezia. Procurorii spun că ar fi vorba de sume de bani, care l-ar fi ajutat pe Popa.

Iată câteva extrase din convorbirile telefonice interceptate:

30.10.2009, ora 12:29. Discuţie Sorin Ovidiu Vîntu - Nicolae Popa

S.O. Vîntu: Bătrânelule, plata s-a efectuat, urmează să-ţi vină. Deci era efectuată plata. Mă auzi?
Nicolae Popa: Da, te aud, numai că... Na, ca naiba...
S.O. Vîntu: Măi, asta e. Ăsta e circuitul. Cam 10 zile, după cum bine ştii, fac pe circuit. Întotdeauna aşa a fost.

03.11.2009, ora 14:13. Discuţie Sorin Ovidiu Vîntu - Nicolae Popa

Popa Nicolae: Când mi-ai trimis banii pe care zici că mi i-ai trimis?
S.O. Vîntu: Nu pe care zic. Pe care ţi i-am trimis, bă, băiatule. Deci azi, mâine, conform calendarului, trebuie să-i ai în cont.
Nicolae Popa: N-au ajuns şi...
S.O. Vîntu: Asta este. Sunt trimişi, am verificat, cel târziu mâine, dacă nu cumva chiar şi astăzi trebuie să-i ai în cont.
Popa Nicolae: De ce te simt că eşti supărat pe mine?!
S.O. Vîntu: Nu sunt supărat, băi. Sunt f... în toate părţile, am un milion de treburi, sunt bombardat cu cerinţe de bani din 7.000 de direcţii. E o criză uriaşă aici, nu sunt supărat, sunt întins în toate direcţiile, asta este tot, am şi alte treburi, nu sunt numai la dispoziţia ta. Nu pot să stau... eu sunt cu 7.000 de oameni pe cap şi tu îmi dai 5.000 de telefoane pe oră. Băi, VIO, ce-i cu tine, te-ai tâmpit? Ce-i cu tine?
Popa Nicolae: Nu m-am tâmpit, dar înţelege că mi-e greu şi mie.
S.O. Vîntu: Bă, sunt de acord că ţi-e greu, dar până una-alta eu te întreţin, punct. Deci nu-mi crea o presiune mai mare decât cele pe care le am.

Popa Nicolae: Cu generalul... dă semne, e... ţi-am zis, el nu...
S.O. Vîntu: Da măi, trebuia să-mi dai... Băi batrane, trebuia să-mi dai nişte scoruri. Zi...
Popa Nicolae: Ţi-am zis, la el, ce trebuie acuma... trebuie 43 000.
S.O. Vîntu: Am înţeles. Ţi-ai fixat care e suma lunară, după aia, de care ai nevoie?
Popa Nicolae: O... sumă anuală, Sorin... m-am gândit că un 200 000 ar acoperi inclusiv generalul, salariul lui lunar... anual.
S.O. Vîntu: Te referi la suma anuală, da?
Popa Nicolae: Da, da, da.
S.O. Vîntu: S-a făcut. Deal.



04.01.2010, ora 16:20:47. Discuţie Alexandru Stoian - Nicolae Popa:

Alex Stoian: Ascultă-mă cu atenţie: tu ai fost trimis acolo ca să rezolvi o chestie cu alea 3 cisterne, să-l scoţi şi după care să dai restul de cisterne. Şi ceva se întâmplă. Adică nu-i place ce se întâmplă.
Interlocutor: Nu-i place ce se întâmplă?
Alex Stoian: Da. Că ai avut sau ai cele 3 cisterne şi n-ai reuşit să-l scoţi până acum şi consideră că ceva se întâmplă, ceva neplăcut. Acum, zice aşa: dacă consideri că nu poţi să faci ceva acolo, putem să aranjăm lucrurile în felul următor. Primeşti tu cisternele într-un alt cont şi trimitem pe cineva să se ocupe de chestia asta. Şi ne ocupăm pe urmă de restul. Şi de tine şi de tot.
Interlocutor: Lucrurile nu stau chiar aşa de simplu cum consideră el. Deci în niciun caz nu mă retrag din chestia asta.
Alex Stoian: Da.
Interlocutor: Deci ăsta este mesajul. Fără să fiu pregătit cu toate cisternele, nu există nicio şansă. Unu. Doi, nu mă retrag din chestia asta. Trei, să nu-şi facă probleme, să nu ne bănuiască de niciun fel de treabă urâtă. Suntem corecţi şi cinstiţi şi aşa vom fi până la capătul a tot ceea ce se întâmplă.

În discuţiile dintre Sorin Ovidiu Vîntu şi Nicolae Popa apar şi numele unor persoane terţe. Între aceştia, un anume subcomisar Costea de la Poliţia Capitalei.

09.10.2009, ora 12:12:27. Discuţie S.O. Vîntu - Nicolae Popa


Popa Nicolae: Sorin, în primul rând am aflat cum îl cheamă pe ăla, care acuma se duce pe la ai mei, a fost deja de două ori...
S.O. Vîntu: Da... Cum îl cheamă?
Popa Nicolae: Costea.
S.O. Vîntu: Am înţeles. OK, să-mi dai un SMS cu numele şi cu telefonul lui.
Popa Nicolae: OK, OK. Măcar am aflat de el. Ţi-am zis, a fost deja de două ori... Nu ştiu, e de capul lui... habar nu am.
S.O. Vîntu: Da... Deci să-mi dai un SMS cu telefonul... şi locul de unde este.

Fiica lui Popa, monitorizată de Vîntu

Sorin Ovidiu Vîntu era de altfel cel care monitoriza tot ce făcea fiica lui Popa în ţară. Ştia cu cine se întâlneşte şi câţi bani cheltuieşte.
Mai mult, la un moment dat Vîntu îi spune lui Popa că fiica acestuia ar fi "pe iarbă", o posibilă aluzie la consumul de droguri.

09.10.2009. Discuţie S.O. Vîntu - Nicolae Popa


Popa Nicolae: Zi-mi şi mie de fii-mea. Ştii ceva, cum este?
S. O. Vîntu : Bătrânelule, ţi-am mai spus. E doar pe iarbă, nu e pe altceva...
Popa Nicolae: Îhî...

S.O. Vîntu: Anturajul este prost, GIGELU cu care este combinată nu are prea mare afecţiune pentru ea, e o prietenă de-a lui printre multe altele. GIGELU are 31 de ani... ăăă... soluţia pe care o recomand văzând despre ce... şi o tapează de bani.(...)Soluţia pe care o am vizajez eu, prietene, este să nu-i mai dai nici 5 bani. De ce-ţi sugerez soluţia asta? Exact aceeaşi problemă am avut-o eu cu IOANA şi exact asta este soluţia pe care am mers. Nu i-am mai dat 5 bani. Şi după o perioadă de ură, revoltă şi furie, şi-a revenit şi totul este OK. Şi era tot la vârsta asta.
Popa Nicolae: Am înţeles.
S. O. Vîntu: De aceea, taie-i orice sursă de finanţare. Sugerez să-i ducă maică-sa mâncare, strict de mâncare, şi să-i lase bani foarte, foarte puţini, cât să aibă pentru ţigări. Deci nu-i mai da bani. Marea problemă a fiică-tii, s-a obişnuit cu bani mulţi, toacă bani mulţi, a ajuns să-şi plătească propria ei curte, şi de aici tot derapajul. Nedându-i bani, o obligi să se angajeze, cum s-a angajat fiică-mea la LONDRA. Că nu i-am mai dat eu bani, şi s-a angajat. (...)

O altă înregistrare suprinde o discuţie dintre Sorin Ovidiu Vîntu şi fiica sa Ioana, în acre este numenit şi numele lui Popa.

S.O. Vîntu: Deci, copila lu' tata, stai absolut relaxată.
Ioana: Stau.
S.O. Vîntu: Este război politic, e miza uriaşă în joc, pe toate palierele. Astăzi aşa se întâmplă, o lună de zile asta a fost, de luni încolo să vezi ca toată lumea râde, cantă si dansează.
Ioana: OK.
S.O. Vîntu: Stai absolut relaxată, cu Viorel nu este nici cea mai mică problemă, deci noi nu avem nici cea mai mică problemă, imi pare rău că mi-e prieten.
Ioana: Care Viorel?
S.O. Vîntu: Popa.
Ioana: Nu-i Nicolae?
S.O. Vîntu: Dar Viorel ii spunem noi. Deci scumpa lu' Vîntu, mi-e prieten şi-mi pare rău. O să mă ocup, o să încerc, o sa văd ce pot face legal, să-l scot din închisoare de aici, atâta tot, îmi pare rău de el, dar, în rest, mi-e absolut egal.



Vîntu şi Popa, prieteni la cataramă

Din discuţii şi din limbajul folosit mai reiese că Popa şi Vîntu erau prieteni la cataramă. De multe ori ce doi se luau peste picior, sau îşi arătau simpatia unul faţă de celălalt.

Discuţie S.O. Vîntu - Nicolae Popa

Sorin Ovidiu Vîntu: Da, golănaş mic. Spune, bătrâne.
Popa Nicolae: Da... Păi, Sorin, în primul rând am aflat cum îl cheamă pe ăla, care acuma se duce pe la ai mei, a fost deja de două ori...
Sorin Ovidiu Vîntu: S-a făcut. Deal.
Popa Nicolae: Cam astea.
Sorin Ovidiu Vîntu: Bine, golănaş mic. Hai, te sărută Sorin, golane, şi încep să iau măsuri pentru toate alea.
Popa Nicolae: OK, s-a făcut. Mersi mult.
Sorin Ovidiu Vântu: Bine, banditule. Te pup. Pa.
Popa Nicolae: Bine, şi eu te pup.

Anchetatorii au surpins şi o dicuţie mai aprinsă între cei doi.

Popa Nicolae: Şi eu pot să fiu nervos. Tu nu ştii cât de nervos pot să fiu şi eu câteodată.
Sorin Ovidiu Vîntu: Ei! Distinse Popa Nicolae , ştii ceva? Enervează-te! Banii ţi i-am trimis, azi-mâine trebuie să sosească. Punct.
Popa Nicolae: Auzi?
Sorin Ovidiu Vântu: Te rog
Popa Nicolae: Când mi-ai zis distinse Popa Nicolae, m-ai făcut să râd.
Sorin Ovidiu Vîntu: Poftim?
Nicolae Popa: Eu te iubesc, mă. Când mi-ai zis distinse Popa Nicolae, m-ai făcut să râd. Sorin Ovidiu Vîntu, te iubesc, tu nu ştii cât de mult de iubesc eu pe tine. Eşti aşa de tâmpit şi de....Ce dracului! Hai, mă...

 

Antena 3


×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close