Viorel Cataramă, reacție dură la adresa premierului: „Nu poate exista o infracțiune mai gravă”

de Redacția    |    04 Iul 2020   •   23:40
Viorel Cataramă, reacție dură la adresa premierului: „Nu poate exista o infracțiune mai gravă” Hepta

Politicianul și omul de afaceri Viorel Cataramă se arată indignat de declarația premierului Ludovic Orban, care instigă populația să nu respecte hotărârea CCR. Acesta susține că este o infracțiune extrem de gavră.

„Primul Ministru al României instiga populația la nerespectarea hotărârilor CCR!

Nu poate exista o infracțiune mai gravă din partea unui demnitar.

Pe cale de consecință, și noi, simplii cetățeni putem cere sau instiga la nerespectarea legilor?

Iar în acest context, spre ce se îndreaptă țara noastră? Nici cele mai opresive și totalitare regimuri nu și-au permis să facă asemenea declarații vreodată!

Ce fac instituțiile statului român? De ce lasă România să intre în beznă?”, scrie Cataramă pe pagina sa de Facebook.

Declarația controversată

Premierul Ludovic Orban a recomandat cetățenilor să nu țină cont de decizia CCR privind neconstituționalitatea unor măsuri din epidemie, ci să acționeze responsabil. „CCR nu e la prima decizie care zădărnicește măsurile de apărare a sănătății și vieții cetățenilor”, a spus Orban, într-un interviu la Digi24. „E cererea, recomandarea, rugămintea mea către cetățeni să nu țină cont de deciziile Curții Constituționale, să acționeze responsabil, ca până acum și chiar dacă va exista o perioadă până va exista o lege, aici depinde și de Parlament", a afirmat premierul. În momentul în care moderatorul l-a întrebat dacă a vrut să spună ca oamenii să nu țină cont de deciziile Curții Constituționale, premierul a răspuns: „Să țină cont de regulile normale și firești în astfel de situații".

Parteneri
x close