Antena 3 CNN Actualitate Viorica Dăncilă, anunț de ultima oră pentru români: „Bugetul pentru Sănătate rămâne la fel. Educația, fonduri cu 42,4% mai mult decât în 2018”

Viorica Dăncilă, anunț de ultima oră pentru români: „Bugetul pentru Sănătate rămâne la fel. Educația, fonduri cu 42,4% mai mult decât în 2018”

Viorica Dăncilă, anunț de ultima oră pentru români: „Bugetul pentru Sănătate rămâne la fel. Educația, fonduri cu 42,4% mai mult decât în 2018”
Sursa foto: sursă foto: gov.ro
12 Aug 2019   •   14:36

Rectificarea bugetară pe care Guvernul o va adopta în şedinţa de luni este una pozitivă şi va asigura sumele necesare pentru plata salariilor, pensiilor şi tuturor indemnizaţiilor sociale, pentru buna funcţionare a tuturor instituţiilor, cât şi pentru continuarea investiţiilor în domeniile prioritare, a declarat prim-ministrul Viorica Dăncilă. 

Liderul social-democraților a declarat în ședința de Guvern că bugetul alocatul ministerului pentru Sănătate va rămâne la fel.

Buget Sănătate

„Bugetul ministerului Sănătății rămâne la nivelul alocat la începutul anului. Fondurile vor fi utilizate în continuare pentru dotarea și reabilitatea tuturor unităților sanitare din țară, precum și pentru continuarea programelor naționale de sănătate, asigurarea medicamentelor compensate și plata majorată a salarilor pentru cadrele medicale”, a declarat premierul.

„În şedinţa de Guvern de astăzi vom adopta proiectul rectificării bugetare pe care ministrul Finanţelor l-a prezentat în prima lectură în şedinţa precedentă. Aşa cum am spus şi data trecută, este o rectificare pozitivă prin care asigurăm sumele necesare pentru plata salariilor, pensiilor şi tuturor indemnizaţiilor sociale, pentru buna funcţionare a tuturor instituţiilor, cât şi pentru continuarea investiţiilor în domeniile prioritare”, a mai subliniat Viorica Dăncilă.

Buget Educație

În ceea ce privește fondul alocat Educației, ministerul Educației va beneficia de fonduri mai mari cu 42,4 % față de anul 2018.

„Dacă întârzierile din primul semestru vor fi recuperare vom reveni cu sume suplimentare la a doua rectificare. Vom continua programele începute în educație, inclusiv cel privind plata pentru rechizile școlare pentru copiii din familile cu venituri reduse”, a mai precizat premierul.


Premierul a explicat, de asemenea, că ”sunt reanalizate cheltuielile de personal care au fost supraestimate iniţial”.

„Fondurile prevăzute după rectificare asigură plata salariilor până la sfârşitul anului, a titlurilor executorii şi aplicare a Legii numărul 85/2016. Menţionez că la instituţiile la care au fost diminuate creditele bugetare nu au fost diminuate şi creditele de angajament, astfel încât să nu fie afectat procesul de contractare a proiectelor finanţate din fonduri europene, precum şi a lucrărilor de investiţii. Aşa cum este normal, repartizăm sumele necesare acolo unde este nevoie, reducând din zonele în care banii nu vor fi folosiţi până la finalul acestui an", a susţinut Dăncilă. 

Buget infrastructuri afectate


Şeful Executivului a menţionat că prin rectificarea bugetară vor fi sprijiniţi şi cei care au suferit de pe urma inundaţiilor, alunecărilor de teren sau altor calamităţi naturale. 

„Alocăm prin această rectificare 500 de milioane de lei pentru refacerea infrastructurii afectate. De asemenea, alocăm fondurile necesare pentru continuarea proiectelor de investiţii pentru dezvoltarea comunităţilor locale. Aşa cum am mai spus, pentru Guvernul României este foarte importantă aplicarea principiului coeziunii în dezvoltarea armonioasă a tuturor regiunilor ţării”, a mai declarat Dăncilă. 

×
Subiecte în articol: alianta PSD viorica dancila sedinta guvern
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close