Antena 3 CNN Actualitate Viorica Dăncilă: „România are nevoie de proiecte de dezvoltare, iar cine nu respectă termenele pleacă acasă, fără excepție”

Viorica Dăncilă: „România are nevoie de proiecte de dezvoltare, iar cine nu respectă termenele pleacă acasă, fără excepție”

Viorica Dăncilă: „România are nevoie de proiecte de dezvoltare, iar cine nu respectă termenele pleacă acasă, fără excepție”
Sursa foto: sursă foto: Gov.ro
03 Iul 2019   •   16:50

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat în cadrul unei ședințe că Guvernul dovedește flexibilitate în relația cu investitorii economici, spijinind mediul de afaceri și prosperitatea economiei naționale.

 „Au avut loc discuții, întrevederi cu Coaliția pentru dezvoltarea României.  Guvernul și mediul de afaceri din România au preocupări comune”.

Viorica Dăncilă a anunțat înființarea unui departament special pentru promovarea și monitorizarea investițiilor în infrastructură.

„Înființăm un departamant pentru promovarea și dezvoltarea investițiilor în infrastructură care să urmarească proiecte de anvergură pentru România. Acest departament, aflat în subordinea Guvernului, va redacta și trimite rapoarte săptămânale. România are nevoie de proiecte de dezvoltare, iar cine nu respectă termenle pleacă acasa, fără excepție ”.

Premierul a mai precizat se încurajează invețițiile în tehnologia 5G, subliniiind că Guvernul elaborează un act normativ cu clarificări legislative în conformitate cu legislația europeană.

Viorica Dăncilă a anunțat și un program special de finanțare a etnicilor români din Ucraina.

„Respectarea și promovarea etnicilor români din afara granițelor, respectiv Ucraina este prioritară. Vom da posibilitatea mai multor elevi din Ucraina să beneficieaze de burse de studiu. Vom suplimenta cu 3 milioane de lei acest program deoarece numarul acestor elevi a crescut în acest an școlar cu 60%”, a mai anunțat premierul Dăncilă.

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close