Antena 3 CNN Actualitate Viorica Dăncilă, schimbări majore în programul Prima Casă: ”Statul va acorda o garanție guvernamentală de 80 la sută din valoarea creditului”

Viorica Dăncilă, schimbări majore în programul Prima Casă: ”Statul va acorda o garanție guvernamentală de 80 la sută din valoarea creditului”

Viorica Dăncilă, schimbări majore în programul Prima Casă: ”Statul va acorda o garanție guvernamentală de 80 la sută din valoarea creditului”
Sursa foto: Sursă foto: Gov.ro
23 Mai 2019   •   14:21

Premierul Viorica Dăncilă a declarat în cadrul unei ședințe de Guvern că, Programul ”Prima casă” se va extinde şi se va numi ”O familie - o casă”.

Noul program conţine măsuri de sprijinire a celor care doresc să cumpere o locuinţă.

Astfel, statul va creşte de la 50 la 80 la sută nivelul garanţiei guvernementale acordate pentru obţinerea creditului.

Totodată, Guvernul va suporta comisionul de gestiune, iar dobânzile vor scădea semnificativ, a anunţat primul ministru Viorica Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern.

„Venim cu noi măsuri de reducere a costului pentru românii care doresc să cumpere o locuință. Ne propunem creșterea nivelului garanției guvernamentale de la 50% la cât este în prezent, la 80% din valoarea creditului, suportarea de către stat a comisionului de gestiuneși reducerea substanțială a dobânzii pentru familile cu copii și pentru persoanele cu cu dizabilități”, a precizat Viorica Dăncilă.

×
Subiecte în articol: prima casa viorica dancila
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close